Världens värsta hotellgäster

Av: 

Emelie Simonsbacka

Hotell

Stjäl handfat, soffor och cigarettmaskiner

De mest udda saker försvinner från hotellrum visar en ny undersökning.

Foto: THINKSTOCK

De allra flesta som bott på hotell kan erkänna att det någon gång har följt med en och annan toalettartikel hem. Men det finns gäster som inte nöjer sig med en ynka tvål eller tandborste.

Telefoner, tv-apparater, gardiner och madrasser är bara några av pinalerna som stjäls från hotellrum, enligt en undersökning av 500 hotell världen över gjord av lastminute.com. Och det visar sig att ingenting står säkert – inte ens golvet. En gäst blev så förtjust i mattan på sitt hotellrum i Las Vegas att han skar ut den och fraktade med sig den hem.

Toalett-tjuven

På ett femstjärnigt hotell i Dubai, förälskade sig någon i minibarsutbudet så pass att hela kylskåpet försvann från rummet. Tillsammans med en soffa.

I en annan del av världen, på ett Berlin-hotell, hittar vi en riktig badrumsfantast. Duschmunstycke, hydromassage-enheter, kranar, handfat och toalettsits monterades bort och packades ner.

Ett lyxhotell i Istanbul rapporterar i samma veva att en gäst tömde hela rummet på inredning och möbler, med undantag för säng, skrivbord och TV.

Andra, mer eller mindre vanliga stöldgods, är konstverk, tunga statyer, antikviteter – och cigarettmaskiner!

Stölderna noga planerade

Dock kan man kalla det karma när en gäst på ett hotell i Dublin stal alla inslagna julklappar under en julgran för att senare upptäcka att det bara var tomma lådor.

Enligt lastminute.com är stölderna en mycket kostsam affär för varje enskilt hotell, och det är svårt att förhindra dem.

– I många fall är stölderna noga planerade och gästerna har redan innan packat verktygslådan för att smidigt kunna ta bort vissa saker, säger Kathy Dover från lastmunite.com i Storbritannien.

Källa: adelaidenow.com/au

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hotell