Cyperns 15 bästa stränder - välj rätt

1 av 2 | Foto: Cecilia Enholm
Line Arnestad och Monica Berntsen busar på Nissi beach - de yngre turisternas favorit .
RESA

Hela vägen från väst till öst sträcker sig Cyperns badstränder - stilla våg-skvalp, vilda omgivningar, familjefavoriter eller partybeacher. Det är bara att välja.

Resa lotsar dig till de bästa.

Området i nordväst betraktas som den minst exploaterade delen av Cypern. Närheten till naturreservatet Akamas gör området perfekt för naturälskare. Många små vikar, här kan du få en strand för dig själv.

Västkusten är full av små stränder där det går att bada. Stränderna runt Limassol är ganska mörka med finkornig till grov sand. Längs med hotellområdena öster om staden löper sandstränder där med möjlighet till vattensporter av olika slag. De långa stränderna runt Larnaca är mörkare och har allt från finkornig till lite stenigare sand. Stränderna kring Ayia Napa är finkorniga och tillhör öns bästa. Det klara vattnet gör området perfekt för dykning, snorkling och båtturer.

Stränderna

i området runt Protaras brukar kallas Cyperns bästa. Den ljusa sanden och det turkosa vattnet lockar inte bara charterturister utan även många cyprioter. Vattnet brukar vara lugnt.

Anna Careborg

ARTIKELN HANDLAR OM