5 bästa stränderna på Hawaii

Foto: På Hanalei bay finns tid för avkoppling också.
RESA

1. Hanauma bay, Oahu

En av Hawaiis vackraste vikar, på södra sidan av ön, berömd för snorkling och dykning. Mycket strikta regler gäller för området som är naturskyddat: Max 2 000 besökare tas emot per dag. Och på Hanauma-stranden är det förbjudet att röka!

Bästa tid: April–oktober.

2. Sunset beach, Oahu

Stranden på norra sidan av ön är ett Mecka för alla surfare som även invaderar andra närliggande stränder som Banzai pipeline, Waimea bay och Haleiwa beach park. Sunset

beach är nummer ett när det gäller professionella surfingtävlingar. Under perioden

oktober–maj kan vågorna bli upp till sex meter höga.

Bästa tid: April–oktober.

3. Kapalua beach, Maui

Flera internationella resemagasin har röstat fram det här stället till världens bästa strand – viken skyddas från vågor av lavarev. Perfekt familjestrand och hit kommer många enbart för att titta på de valar som ofta samlas här.

Bästa tid: April–oktober.

4. Poipu beach park, Kauai

På den här ön finns många oförstörda stränder. Poipu är utbyggd och har massor att erbjuda – snorkling, dykning och surfing. Längst inne i lagunen är vattnet lugnt och perfekt för familjebad.

Bästa tid: April–oktober.

5. Hanalei bay beach, Kauai

På norra sidan av ön ligger den stora bukten med långa, vita stränder och blånande berg i bakgrunden. Massor av aktiviteter på stranden – förutom snorkling och dykning är det extra populärt med segling och paddling. Under december–mars kan vågorna gå mycket höga och havsströmmarna bli starka.

Bästa tid: April–oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM

Resa | USA