6 kaféer du inte får missa på Gotland

Av: 

Aftonbladet

Gotland bjuder också på många mysiga caféer.

Foto: Colourbox
  • Folkhälsomyndigheten avråder för tillfället från resor inom Sverige, med anledning av covid-19.
  • Håll dig uppdaterad på hur läget förändras på Folkhälsomyndighetens hemsida.
  • För öppettider och särskilda direktiv inför sommaren, se resmålens respektive hemsida.

Resa | Sverige

Få platser bjuder på lika många magiska utflyktsmål som på Gotland. Men vad vore ett äventyr utan en fikapaus? Här är kaféer och konditorier du inte får missa när du är på ön.

Kanelllängder, prinsesstårtor eller vedugnsbakade surdegsbröd? Oavsett preferens finns det mängder av kaféer och konditorier värda ett besök om du befinner dig på Gotland – även utanför Visbys ringmur. Här är sex tips du inte får missa:

Konditori Norrgatt, Visby

Strax utanför Norderport ligger konditori Norrgatt – ett av Gotlands mest välkända och äldsta konditorier. En vacker neonskylt från 1947 hälsar dig välkommen och när du stiger in slungas du tillbaka 70 år i tiden. Sortimentet består bland annat av tårta, smörgåstårta, kanellängd, äppelsnitt och chokladbiskvi. Inredningen är till stor del original i 50-talsstil.

Adress: Broväg 1, Visby

Utomhuscafé i Visby.

Foto: iStock

Sylvis Döttrar Hembageri, Fårö

Sylvis Döttrar är ett mysigt säsongsöppet litet bageri på Fårö. Här hittar du hembakade kakor, fräscha smörgåsar, matbröd och mycket mer. Slå dig ner på den fina uteserveringen eller gör som många andra – handla fika för att ta med till stranden. Här finns även en liten lekplats för barnen.

Adress: Fårö Bukleks 1526, Fårö

Själsö Bageri, Själsö

Detta relativt nyöppnade bageri har sedan 2014 blivit en favoritdestination för många som besöker Gotland. I Wisby segelsällskaps gamla klubbhus i den gamla hamnen, ungefär sex kilometer norr om Visby, hittar du detta mysiga kafé där det bakas surdegsbröd i vedeldad ugn. Antingen köper du med dig bröd och bullar eller så avnjuter du en frukostmacka med kaffe och juice på plats.

Adress: Själsövägen 10, Visby

H10 Bar och Café

Mitt i Visby innerstad hittar du H10 Bar och Café. Här kan avnjuta en lyxig frukost med hembakat bröd, smoothies, ägg, croissanter och nybryggt kaffe. Vid lunchtid öppnar köket som serverar allt från raggmunk, till pokébowls och sallader. Om du bara är ute efter att fika finns självklart klassiska bakverk och tårtor.

Adress: Hästgatan 10B, Visby

Körsbärsgården, Burgsvik

I Sundre på Gotlands sydspets hittar du Körsbärsgården. Här kan du strosa runt i vacker natur och uppleva konst på ett och samma ställe. Vill du vila benen är det bara att slå dig ner i kafét. Här serveras hembakade tårtor, kakor och glass samt mackor på nybakat surdegsbröd – exakt det du behöver efter en utställning.

Adress: Sundre Västergårde 135, Burgsvik

Rute Stenugnsbageri, Lärbro

Det här sommarkaféet hittar du på nordöstra Gotland, på öns enda kulle. Hit åker många för att avnjuta en lyxfrukost med färskt kaffe och stenugnsbakat bröd. Andra köper med sig bullar och bröd hem. Om du har vägarna förbi en sommarkväll serveras det även stenugnsbakade pizzor efter klockan 17.

Adress: Rute Risungs 217, Lärbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Sverige

Visby

Gotland

Fårö

Burgsvik

Uteserveringar

MER OM RESA

7 caféer att besöka i Malmö

5 klassiska kaféer i Skåne och Österlen

Skattjakt och härliga stränder i Närke