Ingrid, 72, åkte på språkresa: Fantastisk upplevelse

”Språkresa för oss 50-plussare är en fantastisk upplevelse. Jag är jättenöjd med resan, allt var toppen. Jag rekommenderar alla som är intresserade att åka”, säger Ingrid Larsson.
”Språkresa för oss 50-plussare är en fantastisk upplevelse. Jag är jättenöjd med resan, allt var toppen. Jag rekommenderar alla som är intresserade att åka”, säger Ingrid Larsson.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs.
Nyfikenhet och mod räcker långt.
Språkresor för vuxna är glödande hett.

– Jag åkte på egen hand, det var en fantastisk upplevelse, säger Ingrid Larsson, 72, som åkte på språkresa till Nerja i Spanien.

Det är aldrig försent att lära sig ett språk eller förbättra ett du redan kan. 

Allt fler språkreseförmedlingar ordnar resor för vuxna, ofta med ålderskategorierna 30+ och 50+. 

Det finns mängder av länder och platser att välja på, både för den om vill vara i Europa och för den som vill längre bort. 

På egen hand

En som gett sig iväg är Ingrid Larsson, 72, från Stockholm. Förra sommaren i fjol bestämde hon sig för att åka till Nerja i södra Spanien.

– Jag var tidigare i ett förhållande med en man som pratade väldigt bra spanska. Jag förstod mycket, men eftersom han var bättre på språket var det oftast han som pratade, säger hon och fortsätter:

– Efter att vår relation tog slut bestämde jag mig för att på egen hand lära mig bättre spanska.

Delades in i grupper

Väl framme i den pittoreska lilla staden Nerja på spanska solkusten, fick Ingrid och de andra deltagarna börja med att göra ett språktest. Utifrån resultat delades de in i olika grupper.

Redan från första dagen kände sig Ingrid Larsson sig mycket väl omhändertagen.

– Jag åkte själv i två veckor, men eftersom jag lärde känna de andra resenärerna så fick jag den sociala biten också. Förutom lektionerna var det aktiviteter varje dag som man kunde hänga med på om man ville. Bland annat var det några organiserade middagar som var väldigt bra, säger hon.

Fick sällskap

Det finns olika boendealternativ, Ingrid valde att bo på skolans residens.

– Då ingick det frukost och det blev lättare att lära känna andra resenärer. Annars när man reser själv kan det bli lite tråkigt på kvällarna, men genom att bo så här var det lätt att få sällskap. 

– Språkresa för oss 50-plussare är en fantastisk upplevelse. Jag är jättenöjd med resan, allt var toppen. Jag rekommenderar alla som är intresserade att åka, säger hon.

Tapas och cava

Snart är det dags för att fördjupa sig i spanskan ytterligare. Denna gång bär resan till Palma på Mallorca. Ingrid planerar att vara borta i två månader och hyra en lägenhet på egen hand. Hon är just i färd med att kolla upp kurser.

– Jag älskar Spanien. Spanjorerna är avslappnade och otroligt gästvänliga. Familjen betyder väldigt mycket för dem, vilket jag gillar. Sedan älskar jag den vackra naturen. Maten och vinerna ska vi inte prata om: tapas, marknader och cava, så underbart gott, säger hon.

.Förra sommaren i fjol bestämde Ingrid Larsson sig för att åka till Nerja i södra Spanien med språkreseförmedlingen Avista. 
.Förra sommaren i fjol bestämde Ingrid Larsson sig för att åka till Nerja i södra Spanien med språkreseförmedlingen Avista.

Ingrid Larsson

  • Ålder: 71
  • Bor: Vasastan, Stockholm
  • Familj: Fem barn 52–40 år, varav fyra flickor, en pojke, barnens respektive och 10 barnbarn.
  • Gör: Pensionär, tidigare språklärare svenska som andraspråk, svenska, engelska och franska, samt biträdande rektor och studierektor i cirka 20 år.
Publisert:

LÄS VIDARE