Smarta knep ger dig billigare flygbiljett

Bokar du rätt kan du spara mycket pengar till resan

Av: 

Kristofer Gustafsson

Flygbolag | Resa

Dags att planera en resa?
Boka flygbiljett på rätt veckodag och vid rätt tillfälle.
Det besparar dig många sköna tusenlappar.

Är det dags att boka en resa igen? Bokar du vid rätt tillfälle går det att spara en hel del pengar. Grundtipset är att flyga en tisdagskväll om sisådär 60 dagar. Och boka mitt i veckan.

Det framgår av den årliga genomgång av flygpriser som resesajten momondo.se genomför. Och där analysen av 100 miljoner flygpriser på ett tusentals populära flygrutter vittnar om bra knep för att hitta de billigaste flygbiljetterna. Här är några:

• Boka resan 60 dagar i förväg för billigaste biljetten. Du sparar i genomsnitt 34 procent.

• Tisdagar är generellt den billigaste veckodagen att flyga. Lördagar ofta dyrast. Du sparar i snitt 11 procent.

• Kvällsavgångar mellan kl 18.00-00.00 är billigast. Eftermiddagar dyrast. Här finns 9 procent att spara.

• Glöm sista minuten - Flygbiljetter är nästan alltid dyrast samma dag som avresan.

5 bästa knepen för billigare flygbiljett

Vilken dag i veckan ska du boka?

Tidigare ansågs torsdag vara bästa och billigaste dagen att boka resan. Under alla förhållanden är en dag mitt i veckan att föredra när du bokar.

Dyraste dagen att boka är ofta måndag då många resenärer uppenbarligen använt helgen för att göra research och efterfrågan har stegrat priset.

Momondo har också studerat när bästa tid att boka är, beroende på resmål. Studien visar på skillnader som svenska resenärer bör ha i åtanke när de ska boka biljett.

– I undersökningen ser vi att den bästa tiden att resa varierar beroende på slutdestination. För svenskar som reser i Europa är inte lördagar utan fredagar dyrast. Då är priset i genomsnitt åtta procent dyrare. Och när det gäller en weekendresa ska svenskarna överväga att flyga på en torsdag, säger Carl Sundberg, svensk talesperson för momondo.se.

Morgon- eller kvällsflyg?

För de som är på jakt efter en interresa till Asien visar undersökningen att det inte är kvällsflyg utan på morgonflyg som ger den bästa dealen. Morgonflyg är generellt åtta procent billigare.

Tidigare undersökningar har vittnat om att juli är bästa månad att boka långflygning. I snitt 1 000 kr billigare än i oktober som är dyrast. För flygbiljetter i Europa är december bäst och februari sämst.

Thailands 23 bästa öar i ny superguide
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Flygbolag | Resa