Ficktjuvarna åkte fast – 400 gånger

Nu förbjuds de att besöka kända turistattraktioner

En spansk domare har förbjudit fyra kvinnor att komma i närheten av Madrids främsta turiststråk.

Anledning: de har åkt fast för ficktjuveri vid mer än 400 tillfällen.

Kvartetten, som fått namnet ”Bosniska klanen”, blev känd när den härjade i Barcelona – av resesajten Tripadvisor utnämnd som ficktjuvarnas favoritstad i världen, skriver brittiska Daily Mail.

Där rånades tusentals turister men kvinnorna var hela tiden noga med att aldrig ha mer än 400 euro på sig, gränsen för vad som i Spanien är skillnaden mellan en ringa förseelse och ett allvarligt brott.

På senare tid har de fyra kvinnorna flyttat verksamheten till Madrid. Och där begick de ett misstag när de åkte fast med en plånbok som innehöll 700 euro.

Får inte vistas på turistgatorna

Det gjorde att en spansk domare kunde utfärda ett besöksförbud, som gör att kvinnorna nu inte får vistas på flera av Madrids mest turisttäta platser. Förbudet omfattar Plaza Mayor and Cibeles-torget, gatorna Paseo del Prado (där museet med samma namn ligger), Carrera San Jerónimo, Calle Bailén och Calle Mayor.

Kritiska röster hävdar dock att besöksförbudet kan stå i strid mot lagen. I fjol förbjöd en domare en annan grupp kvinnor från att vistas i Madrids tunnelbana. Men det beslutet upphävdes senare.

Dock rapporterades att under den tid som kvinnorna var förbjudna tillträde till tunnelbanesystemet så sjönk antalet fickstölder med över 40 procent.

Publisert: