Hallå där ...

Publicerad:
Uppdaterad:
Camilla Enström
Foto: Getty
Camilla Enström

Resa | Spanien

... Camilla Enström som står bakom Aftonbladets nya tv-program ”Drömmen om Spanien” som har premiär den 25 januari.

– Det känns fantastiskt kul! Idén om att göra ett program om att köpa bostad i Spanien väcktes redan för två och ett halvt år sedan när jag och min man köpte hus där. Vi insåg hur mycket som faktiskt skiljde sig jämfört med att köpa i Sverige. Att få se idén bli verklighet känns jättespännande!

  • Vad är det största misstag man kan begå som förstaköpare i Spanien?

– Att inte kolla upp bostaden ordentligt innan man slår till. I Spanien finns det mycket som kan gå snett, det kan till exempel finnas dolda fel, det kanske saknas bygglov eller så kan någon ha nyttjanderätt till huset. Det bästa är att anlita en advokat och att vara extremt noggrann och frågvis så att man är hundra procent säker på att allt är i sin ordning innan man skriver under köpekontraktet.

  • Vad saknar du mest från Sverige när du är i Spanien?

– Det låter kanske lite motsägelsefullt, men svenskt lösviktsgodis och granola som inte är fullproppad med socker. Jag gillar att unna mig sötsaker, men till frukost försöker jag hålla mig borta från det.

  • Har du något smultronställe nära ditt spanska hem som du vill tipsa om?

– Tarifa, som ligger drygt tio mil från Marbella, är en jättemysig hamnstad som definitivt är värt ett besök. Där finns massor av mysiga butiker och sevärdheter och dessutom möts Atlanten och Medelhavet där, vilket jag tycker är rätt häftigt. Gillar man någon form av surfing så är Tarifa också ett ypperligt ställe att åka till eftersom det i princip alltid blåser där. Så håll i hatten, bokstavligen talat!

  • Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Som nybliven mamma vore det lätt att svara lite mer sömn, men mest av allt önskar jag att folk blev snällare mot varandra och snällare mot vår planet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA