Publicerad:
Uppdaterad:

Sista chansen att fly regnet

Av: Anders Hedberg, Hanna Jakobsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vi listar resorna som tar dig till värmen NU!

Det finns fortfarande resor kvar till solen och värmen kring Medelhavet.

Men de är inte billiga.

Är du trött på det oförutsägbara vädret här hemma? Kanske funderar du på att ta en sista minuten till något soligare ställe. Du är långt ifrån ensam.

– 9 av 10 resor är redan sålda och det är inte billigt. Hittar man något ska man definitivt passa på att boka, säger Pernilla Enkler på Apollo.

Redan efter midsommar började resorna gå åt. Det ostadiga vädret har gjort att många väljer att solsäkra åtminstone en vecka i sommar.

Mest populärt är gamla trotjänaren Mallorca, Turkiet och Kroatien.

– Grekland har också sålt väldigt snabbt, vi tror att det är en effekt av ”Mama Mia”-filmen som spelades in där, säger Pernilla Enkler.

Krisen avskräcker inte

Finanskrisen verkar inte ha avskräckt solsugna kunder.

– Turbulensen har lagts sig lite och oron verkar ha släppt. Majoriteten av svenskarna har trots allt inte drabbats av varsel, säger Marie Malmros, informatör på Fritidsresor.

Den som väntar sig en resa för ett par tusenlappar får tänka om. I bästa fall hittar du en flygsol till det priset. Men med hotell (ospecificerat) kostade billigaste sista minuten-resan med avresa närmaste 14 dagarna drygt 3500 kronor nu på förmiddagen i Destinations bokningstjänst, som samlar resor från alla de stora charterarrangörerna.

Billigaste resan med namngivet hotell gick från Västerås till Alanya i Turkiet den 31 juli, pris 4649 kronor.

För hålla kostnaderna nere väljer många resenärer resor där allt ingår.

– All inclusive-resorna har ökat med 50 procent i år, man vill ha koll på hur mycket pengar man gör av med, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Publicerad:
Publicerad: