Hur reser man billigast mellan Kiev och Prag?

Resa

Jag undrar hur man enklast reser mellan Kiev och Prag? Vad finns det för olika färdsätt? Vi åker gärna tåg för att se lite mer av omgivningen.

Jag har varit inne på nätet och sett att det går tåg, men det är svårt att få fram prisuppgifter, och det går inte att boka biljetterna på hemsidan om vi fattat det rätt. Önskar även tips om eventuella sevärdheter eller dagsutflykter utanför Kiev på ett par dagar.

Miranda

Tåg mellan Kiev och Prag tar cirka nio timmar och kostar cirka 500 kronor. Urainska flygbolaget Aerosvit och tjeckiska CSA flyger mellan de båda huvudstäderna. Flygtid är drygt en timme. Biljettpriser varierar, men räkna med ett pris på strax under tusen kronor.

Här kommer en länk där du hittar (nästan) allt som rör resor till och från Ukraina.

Du kan kolla flygtider, tågtider bland annat:

Swww.gazdagroup.com/gazda/en/ruch.html

På resan Kiev–Prag rekommenderar vi ett stopp i staden Lviv, nära Ukrainas gräns till Polen, som är en vacker och charmig stad. ?

Kiev är verkligen värt ett besök. Under sommaren är staden lummig och grön, folklivet myllrande på paradgatan Chresjtjatyk. Du kan besöka fascinerande kloster och kyrkor. Missa inte sommarparken Hydro park (ungefär som Djurgården/Gröna Lund) mitt i floden Dnjepr (som nu heter Dnipro på ukrainska).

Det är även värt att se andra delar av Ukraina. Österut ligger Poltava där Karl XII anförde ett slag utan svensk framgång... Tåget Kiev–Poltava tar cirka fem timmar och kostar 60 dollar (cirka 430 krronor).

Red

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa