Superpriser till Egypten

RESA

Oroligheterna i våras har fått priserna att sjunka

Foto: Dykning – en av de bästa sakerna med Egypten. Röda havet är ett av världens vackraste hav för snorkling och dykning.

Nu finns det möjlighet att göra superklipp på resor till Egypten.

Oroligheterna tidigare i år har lett till billiga priser.

Men det gäller att passa på – nu ökar antalet resande igen.

Nu går det att hitta riktigt billiga resor till svenskarnas semesterfavorit Egypten.

Exempelvis kan du i början av december bo åtta dagar på femstjärnigt hotell i El Gouna från 3775 kronor. Eller åtta dagar på ett lite enklare hotell i Hurghada för 2275 kronor.

– Det är extra billigt just nu och det hänger förstås ihop med oroligheterna som var i början av året och som gjort att vi får sänkta priser från hotellen och på våra kontrakt, så att vi kan sänka våra priser till resenärerna, säger Kajsa Moström på researrangören Apollo.

Även arrangörerna Ving och Fritidsresor har extra billiga resor till Egypten just nu.

– Priserna ligger lägre än vid den här tiden förra året. Det beror mycket på den sena införsäljningen, på grund av hur situationen var där i början av året. Vi kör specialerbjudanden till Egypten nu och det finns möjlighet att få mycket bra hotell till mycket bra priser, konstaterar Marie Malmros på Fritidsresor. 

Lugnt att turista

En av anledningarna till de låga priserna på resorna är vårens oroligheter i Egypten, där revolutionen ledde till att presidenten störtades.

Men nu börjar landet så sakta återgå till det normala och det finns ingen anledningar att inte åka dit menar experterna.

UD har tagit bort sin avrådan från resor och reseföretagen satsar återigen på Egyptenresor.

– På turistorterna har det hela tiden varit lugnt. Vi arrangerar ju inte resor till resmål som är farliga att resa till och vi följer utvecklingen hela tiden och har kontakt med myndigheter och UD. Blir det oroligt så ställs resorna in direkt. Då får man som resenär tillbaka pengarna eller möjlighet att boka, säger Marie Malmros.

– Under hela revolutionsperioden var oroligheterna väldigt koncentrerade till vissa delar av Kairo. På sol– och badorterna märktes inte detta av egentligen. Det var ju oroligheter av en annan karaktär, som inte var riktade mot turisterna, säger Kajsa Moström på Apollo.

”Visa solidaritet”

Nu håller Egypten som bäst på att återhämta sig. Att få igång turistnäringen igen är en viktig del av detta.

– Det är viktigt att vi återvänder som turister, för Egypten är nu i uppbyggnadsfasen av ett nytt samhälle och då är det jätteviktigt att turisterna återvänder. Det skapar arbetstillfällen och inkomster till egyptierna. Genom att resa dit visar vi solidaritet med det egyptiska folket som har haft det tufft på många sätt. Så det finns verkligen dubbla anledningar att besöka Egypten just nu, säger Kajsa Moström.

Du kan alltså kombinera din semester med att göra en god insats för världen, menar researrangörerna.

Ett som i alla fall är säkert är att Egypten är ett bra resmål för höst– eller vinterresan. Det är väldigt solsäkert om man jämför med andra billiga chartermål i denna period och dessutom riktigt prisvärt just i år.

– Det gäller att passa på, man vet inte hur läge det håller i sig. Men just nu är det väldigt bra läge, konstaterar Marie Malmros.