Brand bröt ut på kryssningsfartyg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: AP
Grandeur of the Seas brandskadade akter. Ingen människa ska ha skadats i dramat.

Kryssningar

Nu har det brunnit på ett kryssningsfartyg igen.

Royal Caribbeans trotjänare Grandeur of the Seas eldhärjades natten till måndag.

Flera resernärer vittnar om skräckscener ombord.

Grandeur of the Seas, byggd 1996, var ute på en veckolång kryssning med start och mål i Baltimore, Maryland. Rutten inkluderade stopp i Florida och på Bahamasöarna.

Fartyget avseglade i fredags och till en början gick allt enligt planerna. Men natten till måndag bröt en brand ut på däck 3, där fartygets förtöjningsanordningar finns.

”Svimmade av skräck”

En brittisk resenär berättar för USA Today hur han och hans flickvän väcktes av en besättningsman, som förklarade att det inte var någon övning och uppmanade dem att ta med sina flytvästar ut på däck.

En annan passagerare, som också fick evakueras ur sin hytt, berättar för tidningen Baltimore Sun om hur ”många svimmade av rädsla” och att ”en del barn kräktes”

Besättningen ska även ha delat ut syrgasmasker och flytvästar till drabbade resenärer.

Tvingas ställa in

Fartyget anlöpte under måndagen Freeport på Bahamas. Samtliga 2224 gäster ombord – liksom de 796 besättningsmedlemmarna – är enligt rederiet oskadda men tvingas avbryta sin kryssning i förtid, då fartyget måste repareras.

Hur länge fartyget blir ur trafik är oklart men rederiet har tillsvidare ställt in avgångar fram till den 12 juli. Resenärer som bokat in sig på kryssningar har erbjudits pengarna tillbaka.

Tidigare i år bröt en brand ut i maskinrummet på kryssningsfartyget Carnival Triumph, som då blev strömlöst och drev i Mexikanska golfen i flera dagar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN