En fransk doldis i Karibien

Guadeloupe är en riktig doldis i Karibien – avundsjuk på sina mer populära och omtalade grannar. Men det är svårt att förstå varför turismen inte utvecklats mer än den har här. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Den här rätt avlägsna delen av Frankrike – till Guadeloupe flyger du inrikes från Paris och valutan är euro – har en ganska unik kombination att erbjuda sina besökare.

Framför allt för att det här är en ögrupp där alla öarna – även de två huvudöarna, Grande-Terre och Basse-Terre, som man lätt tar sig mellan med bil – är så oerhört olika. Den förstnämnda har vackra, långa sandstränder och lugnt vatten, den andra är täckt av regnskogsklädda berg med otaliga vandringsleder.

Så skriver journalisten Lotta Zachrisson i inledningen till reseguiden till Guadeloupe.

För oss svenskar har det ju blivit lite enklare att semestra här, då företaget Langley under högsäsong har direktflyg hit liksom en "egen" resort där många pratar vårt modersmål. Även dit guidar vi förstås!

Och även om det här inte är ett billigt resmål, är det inte dyrare än många andra öar i Västindien. Och för naturälskaren, strandfantasten och äventyraren som gillar ett lite unikt resmål är Guadeloupe ett utmärkt val.

Några rubriker i resguiden:

  Resan hit

  Bästa stränderna

  Boende

  Vandra

  Mat & nöjen

  Shoppa

  Grande-Terre

  Basse-Terre

  Ytteröarna

  Fort Royal med Langley

Reseguiden till Guadeloupe består av 20 A5-sidor och publicerades i december 2012.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!