7 äventyr världen över – inklusive boende

Publicerad:
Uppdaterad:

Platser som bjuder in gästerna till nattliga äventyr

1 av 3 | Foto: AP och Kai Rehn
Övernatta på ett museum, varför inte på American Museum of Natural History i New York. Levande vilda djur kan du uppleva under en övernattning i tält på Kolmården.

Somna intill lejonen på zoo, tillbringa en natt på museum eller skaka galler hela natten på Al Capones vis.

Runt om i världen finns äventyrliga attraktioner som blir ännu mer spännande på natten.

Här listar Aftonbladet Resa sju platser – där du får hänga efter stängning.

✓ Kolmården: Somna bland zebror på safari

Övernatta bland zebror, giraffer och antiloper i riktiga safaritält. Du behöver inte åka ända till Serengeti för att känna på hur det är att sitta vid lägerelden i ett safari camp om kvällen och vakna till ljuden av vilda djur tätt intill, på andra sidan tältduken. På Kolmårdens Safari Camp finns ett afrikanskt äventyr i lightversion på betydligt närmare håll.

✓ Leksaksfnatt en hel natt i London

Fira födelsedag, somna och vakna upp – i världens äldsta leksaksbutik, anrika Hamleys i London. För den som har råd kan ett födelsedagspartaj för barnen ordnas här, med både skattjakt, underhållare, tårta, godis och leksakspåsar till gästerna. När det är färdigfestat somnar gästerna bland alla leksakerna.

✓ Sov med fiskarna på Montereys akvarium

Flera stora akvarier runt om i världen erbjuder övernattningar. Om du bilar mellan Los Angeles och San Fransisco på klassiska Highway 1 kan du till exempel stanna till i fina Monterey. Här finns ibland möjlighet att boka övernattningar på det berömda akvariet Monterey Bay Aquarium. Somna under en haj. Vakna med en rocka.

✓ Kicka boll på fotbollsarenan i London

Engelska klubben Chelsea ger supportrar i åldrarna fem till tio år möjligheten att spela fotboll med andra barn inne på arenan Stamford Bridge, besöka omklädningsrummet och spelargången samt träffa klubbens maskot. Kvällen avrundas på Chelseas egna museum, där barnen får somna omgivna av pokaler och medaljer.

✓ Upplev en vuxen natt på NY-museet

Inte bara barn kan övernatta på New Yorks American Museum of Natural History. Museet som är känt från ”Natt på museet”-filmerna. har även populära övernattningar för vuxna då och då. Efter en inledning med champagne och livemusik går du på fossiljakt med ficklampa och kan utforska det tomma museet, innan det är dags att göra natt under den gigantiska blåvalen.

✓ Skaka galler på fängelseön Alcatraz

Förr kunde det bli åtskilliga övernattningar för fångarna på Alcatraz, fängelseön utanför San Fransisco. Nu är övernattningar på The Rock så populära att du i november måste ansöka med ett särskilt formulär för att ha chans att köpa övernattning till följande år. Lyckliga vinnare får då ett par timmars straffarbete, en tur runt fängelset och middag, innan det är dags att dra sig tillbaka i sin egna cell i fängelsets D-Block.

✓ New York: Sov över – och få biljett till matchen

En gång om året öppnar baseballklubben New York Mets upp sin arena, så fansen kan sova över på innerplanen. Besökarna får ta med sig tält och sovprylar själva, men bjuds i gengäld på lättare middag och frukost. Dessutom kommer klubbens maskotar och en spelare förbi en stund. Alla övernattare får även en filt med klubbens emblem – och biljetter till kommande hemmamatch.

Aftonbladet Resa

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA