Romantisk helg - till budgetpris

Resa testade bröllopsnattspaket i Tallinn

Alla hjärtans dag - vad passar bättre än en romantisk kärlekshelg långt borta från den grå vardagen?

Resas utsända tog med maken och testade ett bröllopsnattspaket i Tallinn.

Rosenblad, ljuv musik och levande ljus - hela kalaset för ett par tusenlappar.

Tallinn - mysigt och tillräckligt litet för att vara promenadvänligt.
Tallinn - mysigt och tillräckligt litet för att vara promenadvänligt.

Att kliva in på hotellrummet är som att kliva rätt in i kärlekshimlen. Till tonerna av Marvin Gays "Sexual healing" leder levande ljus vägen till den så kallade "paradissängen" - en fluffig historia bäddad med de mjukaste sidenlakan och garnerad med doftande rosenblad. Mmmm.

Jag är på Hotel Domina City i Tallinn och har bokat bröllopsnattspaketet för att tillsammans med maken fira att vi varit gifta i fem år. För ett par tusenlappar hyllar vi vårt äktenskap med att stanna i paradissängen 24 timmar.

Tallinn är en perfekt stad för en romantisk weekend-resa. Dels är det nära, man behöver bara bo en natt på hotell men hinner ändå se stan. Dels har Tallinn en charmig gammal stadsdel som gjord för promenader hand i hand. Dessutom är det billigt. Det går lågprisflyg, och de många mysiga restaurangerna är betydligt billigare än hemma.

Med billigare flyg blir det mer pengar över till hotellet - och romantiken! Det här upptäcker allt fler hotell, till exempel i Tyskland där ett tiotal hotell erbjuder kärlekspaket där till och med Kamasutra-boken ingår. Speciellt inför Alla hjärtans dag den 14 februari satsar många hotell på romantikpaket.

I vårt bröllopsnattserbjudande ingår, förutom paradissängen, levande ljus och cd med 100 kärlekssånger, också en flaska rysk champagne, fruktskål och privat tillgång till hotellets relaxavdelning med bastu och bubbelpool. Och dagen efter en gigantisk frukost på sängen för att återställa krafterna. Vi behöver inte checka ut förrän 16, vilket känns extra lyxigt.

Visst kostar det, men så smakar det också. Att boka ett vanligt hotellrum ger inte samma mervärde som ett romantikpaket: Det är en härlig känsla att satsa lite extra pengar på kärleken!

Att stanna i sängen hela dagen där hemma är inte alls samma sak, det vet inte minst alla som har barn. Ett hotellrum är ju en oas av ostördhet lång bort från alla måsten där det inte finns något annat att göra än fler barn.

Eva B Kjeller (resa@aftonbladet.se)

Publisert: