Budgetguide till mesta partyön

Foto: mats erlandsson
På Europas främsta partyö finns inga gränser för klubblivet. Det enda som kan begränsa upplevelserna är ekonomin. Men genom att prioritera rätt så kan man få sitt livs partyvecka på Ibiza.
RESA

Ibiza är alla festers facit.

Dansgolven bågnar och på stränderna svänger, svalkas och syns man. De stora klubbarna är kronan på verket men det finns mer: nakenbad, ensliga vikar och shopping.

Resa har budgetguiden till Europas främsta partyparadis - som svensk charter övergett.

Foto: hanna teleman
Kanonkul tycker Victoria Bowes-Werwickshire och Angharad Thorman, två av många engelska turister på Ibiza, som vi träffar på puben Cheers i San Antonio.

Allmänna klubbtips – planera festandet

Att gå in på klubbarna kostar 375–650 kr. Du betalar i dörren. En saftig summa, men du får en natt du aldrig glömmer (och tar dig hem med öns diskobussar). Säkraste budgettipset: låt bli spriten och lägg pengarna på inträdet.

Bästa dealen för seriöst festande på två av Ibizas mest kända klubbar: köp i god tid en rabatterad biljett i klubben Pachas affär eller i barerna i Eivissa eller i San Antonio till lördagskvällen på legendariska klubben Pacha.

Du betalar cirka 430 kr i stället för 465. Ingen stor rabatt, men på väg ut ur Pacha i gryningen plockar du upp en rabattbiljett till klubben Space som du genast fortsätter till för festande på dagtid (vilket är helt normalt).

Där festar du tills det åter är natt och du kommer in billigare på Space beryktade söndagsnatt. Några mycket tranceartade timmar med hjälp av en förköpt biljett.

Rabattbiljetter till klubbarna säljes i de flesta barer på ön. Flygblad med fyra–sex euros rabatt delas ut på stränder och barer, håll utkik.

Klubbägarnas tips: bli kompis med någon som jobbar på en klubb – de kan skriva upp namn på gratislistan.

Dricka

De flesta barer serverar drinkar och öl för omkring 20–25 kr. En liten öl kostar drygt tio kr på kaféerna.

Drick vatten på flaska när du inte vill ha alkohol. På klubbarna dricker man inte en droppe om man är på budgetsemester.

Festa på hotellet eller stranden: köp ett sexpack budgetöl i snabbköpet för cirka 13 kr eller en tetra rödvin för sex kr. En påse jordnötter eller chips kostar en tia.

Maja Ljung