Julkul i New York

RESA

12 glittriga decembertips

1 av 2 | Foto: Skridskoåkning är populärt och finns på flera platser på Manhattan.

Så här års glittrar New York mer än någonsin.

Det gör staden till ett perfekt resmål för dig som vill maxa julkänslan.

Varm äggtoddy och kanderade äpplen. Roskindade skridskoåkare i Central Park och sjungande tomtar längs Femte Avenyn. Och ovanför allt tindrar Empire State Building i grönt, som en gigantisk julgran.

New Yorks förvandling till ett filmiskt ”Winter Wonderland” börjar redan i november, när tomten stegar in på det stora varuhuset Macy’s.

Mysiga marknader

Ungefär samtidigt avtäcks årets julskyltning på varuhus som Bloomingdale’s, Barney’s, Tiffany’s och Saks, vilket gör varje skyltfönster till ett eget litet konstevent.

Tröttnar man på varuhusens kommers vimlar det av mysiga julmarknader runtom i staden. På exempelvis Union Square väntar konsthantverkare, varm äppelcider och ett stort utbud av miljövänliga julklappar.

Läge att fynda

För alla som tänkt julhandla i New York är dollarkursen på runt sju kronor en tidig julklapp, som bäddar för fynd. Till exempel kostar läsplattan Ipad cirka 3500 kronor i USA, jämfört med cirka 5300 kronor i Sverige, enligt Pricerunner.

Men New York är en perfekt tillflykt även för alla som helst vill slippa julen. Det stora etniska utbudet, med exempelvis Chinatown och de judiska kvarteren, gör att det är lätt att hitta restauranger, evenemang och barer som snabbt får dig att glömma att det är jul.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

Ladda ner guider!

ARTIKELN HANDLAR OM