225 000 för att flyga med nya Dreamliner

RESA

Rekorddyra biljetter sålda i Japan inför premiärturen

1 av 13 | Foto: Lördag 6 augusti 2011 rullades det första Dreamliner-exemplaret som ska sättas i trafik ut ur måleriet på Boeings fabrik utanför Seattle.

Hysterin kring det nya superflygplanet Dreamliner har tydligen inga gränser.

En rekorddyr biljett såldes efter budgivning på Ebay.

Pris: 225 000 kronor för tre och en halv timmes flygtur

Foto: Affärsklass i Boeing 787.

En rik flygnörd betalade det svindlande beloppet för två biljetter i affärsklass på premiärturen med All Nippon Airways (ANA) nya 787 Dreamliner i slutet av den här månaden.

Platserna utannonserades i en välgörenhetsauktion på Ebay organiserad av flygbolaget och budgivningen startade på 12800 kronor. Totalt inkom 38 bud.

64 000 kronor i timmen

Premiärflygningen går mellan Tokyos flygplats Narita och Hongkong, en 3,5-timmarsresa. Det innebär att budvinnaren pungat ut med över 64 000 kronor per flygtimme för de två biljetterna

Intresset kring Boeings Dreamliner har byggts upp under flera år, i takt med att det nya flygplanet försenats gång på gång.

787 Dreamliner är den första i en helt ny generation flygplan byggd i kompositmaterial. Flygplanet har ett hölje i kolfiber som gör det styvare och lättare. Flygkomforten är höjd med bland annat större fönster än normala flygplan och en ny typ av inredning som ger större rymd inne i kabinen.

Premiär i Japan

Det nya flygplanet är dessutom 20 procent bränslesnålare än andra flygplan i liknande storlek enligt tillverkaren.

ANA är det första flygbolag som börjar flyga med den nya Dreamlinern. De flög hem sitt första plan till Japan för en dryg vecka sedan.

De 225000 kronorna som premiärflygbiljetterna gick på går till en japansk miljöorganisation.

ARTIKELN HANDLAR OM