Så har du aldrig sett den kinesiska muren

Av: 

Sofia Börjesson

Resa

Se de häftiga bilderna på det nya underverket

Har du varit på Kinesiska muren?

Du har i alla fall inte sett den på det här sättet.

Fotografgruppen fotade underverket med hjälp av drönare och 360 graders panorama.

Dessa panoramabilder som är tagna av den ryska fotografgruppen Airpano är fotograferade med hjälp av bland annat drönare. Gruppen har fotograferat mer än 300 intressanta platser runt om i världen – däribland världens sju nya underverk. Samlingen heter New7Wonders och bilderna är skapade med hjälp av 360 graders panorama.

Började byggas före Kristus

Den kinesiska muren är ett av världens nya underverk och finns sedan 1987 med på Unescos världsarvslista. Kulturarvet är en serie vallar och murar i norra Kina som är byggda i omgångar några hundra år före Kristus fram till till Mingdynastin.

Muren uppfördes huvudsakligen för att skydda kineserna från fiender i norr, och är det längsta byggnadsverk som har skapats av människohänder. Cirka 24 000 vakttorn är byggda på jämna avstånd längs muren. Vakttornen användes för att lagra vapen, husera trupper och sända röksignaler.

Syns inte från månen

Enligt sägnen ska man kunna se den kinesiska muren från månen – men det är inte sant. Däremot kan man se muren från jordens omloppsbana om vädret tillåter.

Källor: Airpano, Nationalencyklopedin, Wikipedia

Publisert: