Bilsemester i Toscana – 125 tips!

Roadtrip i Toscana. Visst låter det härligt? Ska man upptäcka den här regionens alla vackra vrår är bil faktiskt enklast. Inte minst för friheten att kunna stanna när man vill, och för möjlighet att nå de lite mer avlägsna byarna. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Ladda ner resguiden till mobilen

Toscana är en varierad region, med både höga berg och vacker kust med fina stränder. Stads-kändisar som Florens och Siena är förstås alltid lika trevliga, men det finns mer, skriver journalisten Karin Persson i introduktionen till den här guiden. Missa till exempel inte ett besök i den vackra staden Lucca, liksom de sagolika medeltidsbyarna Pitigliano och Castiglione di Garfagnana.

Att köra i Italien kan ibland vara lite av en utmaning, men med rätt kunskap försvinner mycket stress – och förhoppningsvis hjälper den här guiden er att navigera rätt bland autostrador, bensinmackar, parkeringsplatser och vägtullar.

Men här finns också tips på såväl de vackraste vägarna som trevliga gårdsboenden – faktum är att guiden innehåller extra många boendetips, från budget till slott.

Så sätt dig bakom ratten, slappna av och rulla genom ett av Italiens vackraste områden.

Några av rubrikerna:

  Resa hit

  Hyrbilen

  Vackraste vägarna

  Bra att veta för bilföraren

  Extra många boendetips! Från slott till koja

  Stränder

  Att göra

  Städer – stora och små

  Mysiga byar

  Vinet

  Äta gott – krogtips!

  Köpa med hem

  För barnen

  Outlet

Resguiden till Toscana består av 20 A5-sidor och publicerades i september 2013.
Pluskunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad