Listan: Hitta billiga hotell i Europa

Få koll på snittpriserna för en hotellnatt i 50 europeiska städer Dyrast Billigast

2 221 kronor – det är vad du får pröjsa för en hotellnatt i Monte Carlo i Monaco.

Letar du billigare alternativ kan du komma undan med drygt 450 kronor för en hotellnatt i Sankt Petersburg i Ryssland.

– Hotellpriserna i februari minskade annars mest i centraleuropa, säger Emelie Zander hos trivago till Aftonbladet Resa.

Security Check Required

På den franska rivieran ligger Monte Carlo i Monaco.

Staden är känd för sin glitter och glamour och det är också den stad i Europa som har dyrast hotell.

I västra Ryssland finns staden Sankt Petersburg, som är ett populärt resmål för Europas turister.

Sankt Petersburg har de billigaste hotellen just nu, och slår städer som Krakow i Polen och Sofia i Bulgarien på fingarna. Det visar hotellsöksidan trivagos siffror, som visar snittpriser för en hotellnatt i Europas städer under februari månad.

Mest för pengarna i Europa

– Vi har fyra miljoner sökningar varje månad och över 250 bokningssidor med över en miljon hotell, och det är våra användares sökningar som tar fram snittpriserna för hotellen i de olika städerna i Europa, säger Emelie Zander hos trivago och fortsätter:

– Snittpriserna för februari baseras på de sökningar som våra användare gjorde i januari med resmål februari. Vi sparar alla sökningar, och på så vis får vi fram hur priserna ligger och vi kan även göra en prognos framåt i tiden.

Vart skulle du säga att man får mest för pengarna under 2016?

– Bra fråga. Det som vi kan se i februari är att många weekendresmål har ökat lite i pris. Barcelona går upp 27 procent jämfört med januari, så även Valencia och Milano som ökar med 22 respektive 17 procent. I Florens, Prag och Budapest minskar dock priset med allt från 16 till nio procent. Centraleuropeiska resmål minskar.

Europaklassikerna mest sökta

Hur är standarden på hotellen i de olika städerna på er lista?

– Det är nog väldigt blandat. Jämförelsepriserna baseras ju på det våra användare söker efter, och våra användare söker ju på massvis med olika hotell. Vissa söker efter lite finare och dyrare hotell, och vissa efter lite billigare.

I och med sökningarna får de även fram en god indikator på vilka resmål som är mest populära.

– Det är de klassiska städerna som våra användare söker efter mest, som Barcelona, Paris och London, säger Emelie Zander och avslutar:

– Det som jag tycker är intressant och det som är styrkan i hotellprisindex är att de baseras just på sökningar, vi kan faktiskt säga något om hur trenden ser ut, vart folk vill åka och vi kan få en prognos framåt i tiden. Det är en styrka i hotellprisindex.

Se nedan för snittpriserna stad för stad

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN