Så blir sportlovsvädret på din ort

Sportloven har redan dragit i gång, men ledigheterna fortsätter att avlösa varandra över landet i flera veckor till.

Aftonbladet guidar dig genom sportlovet och vart du bör åka om du vill ha chans till vintersport.

För skolbarnen i Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre pågår just nu den veckas efterlängtade ledighet då det är tänkt att vi ska ägna oss åt skridskor, skidor och allmänt friluftsliv.

Nästa vecka, vecka 8, får barnen i Skåne sitt efterlängtade sportlov, innan det är dags för ungarna i Stockholm att vintersporta. När alla andra har fått sitt av fjällen är det till slut dags för barnen som bor där att få ledigt.

Som så ofta i vårt avlånga land hänger det på vädret – om det ska bli något sportande eller ej. Så här blir vädret under det fem veckor långa sportlovsmaraton vi står inför. Är du sugen på en skidsemester ser det väldigt ljust ut.

Bra pist även längre ner

Tillhör du dem som har sportlov den här veckan, är Branäs ett mycket bra resmål. Här ligger snödjupet i skrivande stund på 80 centimeter, och i backarna på så mycket som 140 centimeter. Temperaturen ska enligt prognos ligga under nollan de kommande fjorton dagarna, som kallast minus 8 grader, men oftast kring minus 4. Snöfallet ser dock ut att lysa med sin frånvaro.

Vill du i stället ta dig lite längre norrut lovar Åre ett något kallare väder, oftast kring 6–7 minusgrader, som mest minus 10. Inte heller här väntas några stora snöfall, men snödjupet ligger på stabila 90 centimeter.

Sälen bjuder på varierande väder beroende på om du tar dig till Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället eller Stöten. Snödjupet ligger på mellan 75 och 100 centimeter.

Stockholmare tar sig med fördel till Romme, som erbjuder ett snödjup på hela 115 centimeter i backarna. Här är det något varmare än norrut, men här har det å andra sidan fallit en del nysnö det senaste dygnet, och ytterligare är att vänta i helgen.

Publisert:

LÄS VIDARE