Norwegian

Norwegian börjar flyga till Krabi - ställer in utökade flyg till Bangkok

avJennifer Berg Eidebo

Foto: Elena-studio / iStockphoto
Krabi är en favorit hos många skandinaver.

Det blir inget utökat antal flygresor till Bangkok för Norwegian i vinter. Däremot lanserar flygbolaget en ny linje till Krabi i södra Thailand istället. ”Det är roligt med en till destination i Thailand, så att resenärerna kan välja om de vill resa till en storstad, sola och bada eller kombinera sakerna”.

I maj informerade Norwegian om att antalet avgångar från Skandinavien till Bangkok skulle utökas från 9 till 14 gånger i veckan. Utökningen skulle ske i slutet av oktober. Men detta blir nu inte av, utan istället satsar flygbolaget på Krabi 90 mil söder om huvudstaden.

– Vi hade kommunicerat att vi ska ha ännu fler avgångar till Bangkok, men nu har vi märkt en efterfrågan till Krabi så då har vi flyttat utökningen dit. Det finns fortfarande avgångar till Bangkok men vi har valt att bredda utbudet, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Krabi är en välbesökt turistort i provinsen med samma namn. Där kan besökarna sitta på stranden och titta ut över de lodräta kalkstensklipporna vid Railay eller Ao Nang beach, och utanför finns de populära öarna Koh Lanta och Koh Phi-Phi.

Från och med slutet av oktober går Norwegians flyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo till Krabi totalt sex gånger i veckan.

– Det finns många vackra öar där som många vill resa till. Det är roligt med en till destination i Thailand, så att resenärerna kan välja om de vill resa till en storstad, sola och bada eller kombinera sakerna, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Under vintern blir avgångarna från Skandinavien till storfavoriten Thailand 15 i veckan till antalet. Norwegian har resor till Bangkok året om, men till Krabi blir det bara resor under vintern.

– Men man kan alltid göra nya utvärderingar, om vi ser ett intresse för att resa till Krabi året runt kommer vi att se över det.

Norwegians direktlinjer till Krabi

Mellan 28 oktober 2018 och 31 mars 2019, har Norwegian följande avgångar till Krabi:

Stockholm (ARN) – Krabi (KBV) 
Två avgångar i veckan, på onsdagar och fredagar, med start 31 oktober.

Köpenhamn (CPH) – Krabi (KBV)
Två avgångar i veckan, på torsdagar och lördagar, med start 1 november.

Oslo (OSL) – Krabi (KBV)
Två avgångar i veckan, på tisdagar och söndagar, med start 28 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM