Himmel, paradis och överjordisk skönhet

Capri är inte bara en plats – det är en slags myt. Och, tycker frilansjournalisten Karin Persson, den italienska ön är nog faktiskt en av de vackraste platserna som finns. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Capri beskrivs inte sällan med ord som himmel, paradis och överjordisk skönhet. Och faktum är att det är svårt att inte lasta meningarna tunga med superlativ när man ska skriva en guide till ön.

Capri stad är öns centrum, och här ligger de två hamnarna Marina Piccola och Marina Grande. Lite längre västerut på ön ligger den lilla charmiga staden Anacapri. Här är tempot lite lugnare och priserna lägre.

Det där med priserna ja. Capri kan lätt bli en dyr historia, men visst går det att turista med begränsad budget. Ett knep är att undvika högsäsongen, då ön förvandlas till en utomhussalong för de rika och berömda.

Vi svenskar har, genom Villa San Michele, länge haft ett speciellt band till Capri. Det var den svenske läkaren och författaren Axel Munthe som på 1800-talet byggde villan som i dag är en svensk kulturinstitution.

Välkommen till Capri!
 

Några av rubrikerna i guiden:

Resan hit

Boende

Bada

Äta ute

Barer

Glass & bakat

Shopping

Vackra villor

Utflykter

Guiden innehåller även en karta över Capri och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden till Capri består av 20 A5-sidor och publicerades den 15 juli 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Italien