Vakt sextrakasserade kvinnlig kollega med ”nakenkameran”

Av: 

Leif-Åke Josefsson

Resa | Flyg

Anställd på Heathrow varnas efter attacken

En säkerhetsvakt på Heathrow-flygplatsen i London har varnats för att ha sextrakasserat en kvinnlig kollega.

Han fällde en snuskig kommentar när kvinnan av misstag passerade en av de nya ”nakenkamerorna”

Nakenkameran ska avslöja gömda vapen eller sprängämnen.

Nakenkameran ska avslöja gömda vapen eller sprängämnen.

Händelsen har blåst nytt liv i den infekterade debatt som rasat en längre tid om kamerorna som nu installeras på flygplatser runt om i världen.

De brittiska myndigheterna hävdar att nakenkamerorna är absolut nödvändiga i kampen mot terrorism. Beslutet om kroppsskannarna togs sedan en extremistisk muslim försökt spränga ett plan mellan Amsterdam och Detroit den 25 december i fjol.

Anmälde direkt

Motståndarna hävdar att nakenkamerorna är diskriminerande och hotar varje passagerares privata integritet.

– Om nu en vakt glor på det här sättet på en kollega, hur många laglydiga passagerare kommer då inte att bli glodda på, säger Alex Deane, ordförande för kampanjgruppen Big Brother Watch.

Fallet med den 25-årige säkerhetsvakten som fällde en snuskig kommentar mot 29-åriga kollegan Jo Margetson är det första rapporterade av sitt slag.

Margetson, som känner sig ”traumatiserad” av det inträffade, anmälde 25-åringen direkt till både polisen och arbetsgivaren.

Vägrade – missade flyget

Än så länge har vakten klarat sig undan med en skriftlig varning för sexuella trakasserier men påföljderna kan bli värre eftersom fallet fortfarande utreds.

För tre veckor sedan väckte det också stor uppståndelse när två muslimska kvinnor blev stoppade vid en gate i Manchester och missade flyget hem till Islamabad i Pakistan.

De hade blivit slumpvis utvalda att passera nakenkameran men båda vägrade, den ena av religiösa skäl, den andra av medicinska.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg