Rekordlåga priser på flyg

RESA

Ny undersökning visar på dumpade priser

1 av 2 | Foto: Ta flyget Nu finns det möjlighet att göra rekordkap på biljetter till Långtbortistan.

Nu kan du göra riktiga kap på flygbiljetter.

I alla fall om du vill flyga långt.

Priserna ligger lägre än någonsin tidigare.

Foto: Laffa ner resguide till Sydney

Allra störst är prisfallet på biljetter till storstäder som Bangkok, Beijing och Sydney, enligt senaste utgåvan av Svenskt flygprisindex.

– Det är inte ovanligt att biljettpriserna faller när vi går in i lågsäsongen, men jämfört med samma avreseperiod under de senaste två åren är prisfallet ändå större än förväntat. Vi är i stort sett tillbaka på 2009 års nivåer, då det var historiskt lågt. Till flera destinationer är priserna idag lägre än 2009, som var flygbolagens krisår, säger verkställande direktör Ole Stouby på resesökmotorn Travelmarket.se som är utgivare av Svenskt Flygprisindex.

Många flyg att välja på

Anledningen till de rekordlåga priserna är minskad efterfrågan i spåren av den internationella finanskrisen, samt överkapacitet på marknaden, menar man på Travelmarket.se.

Även på resesökmotorn Destination.se håller man med om att priserna ligger väldigt lågt just nu.

– Ja, vi ser samma sak. Det är väldigt låga priser nu, och kanske beror det på den ekonomiska situationen i hela världen. Folk reser också mer och mer nu, eftersom det är billigare. Förut kunde en biljett för en långflygning kosta runt 15 eller 16 tusen. Nu är de nere på sex till sju tusen, säger Claudia Gomez på Destination.se.

Flera flygbolag har rapporterat att försäljningen minskat på sistone, vilket också lett till sänkta priser.