Ibiza har tröttnat på fulla turister – kräver strikta alkoholregler

Stupfulla passagerare som beter sig illa på flygen och vilda fyllebråk på flygplatserna – nu har spanska myndigheter tröttnat på turisternas höga alkoholkonsumtion.
Striktare regler för alkoholförsäljning ska lösa problemet.

Det är främst unga britter som hamnar i skottgluggen när spanska myndigheter kräver nya regler kring alkoholförsäljning på flyg och flygplatser. I flera år har populära turistdestinationer som Ibiza och Mallorca tampats med turistfylla och bråk, inte bara på hotellen och badorterna utan även på flygplatserna.

Slagsmål på flygplatser

Flighter från Storbritannien till Palma och Ibiza har identifierats som problemflighter. Många ungdomar är så fulla under resan att de ställer till med problem ombord på planet och när de har landat. Förra sommaren var polisen tvungen att göra flera ingripanden på flygplatser i Palma och Ibiza på grund av fulla och stökiga passagerare i slagsmål.

Spanska myndigheter kräver striktare regler för alkoholförsäljning på flyg och flygplatser.
Spanska myndigheter kräver striktare regler för alkoholförsäljning på flyg och flygplatser.

– Vi måste vara realistiska. Det är väldigt osannlikt att ett alkoholförbud blir godkänt. Vad vi efterfrågar är en begränsning av alkoholkonsumtionen före ankomst till destinationen, det är där vi har problemen. Fulla passagerare på väg till Baleariska öarna borde inte få borda ett plan eller tillåtas bli fulla under själva flighten, säger Antoni Vicens, vice vd på Centro Balears Europa, till Daily Mail.

Vinst före säkerhet

Kritiken riktas även mot flygplatser och flygbolag som anklagas för att prioritera alkoholförsäljningen och vinster före säkerhet. Nu vill spanska myndigheter ha en striktare alkoholförsäljning både på flygplatserna och ombord på planen. Resebolag, flygbolag, flygplatschefer har bjudits in till ett möte med myndigheter i Palma efter sommarsäsongen för att diskutera lösningar på problemet.

Missa inte vår härliga resguide till Alicante!
Publisert:

LÄS VIDARE