Kris skapar superpriser på resor till Grekland

Passa på att fynda

Turisterna sviker ett Grekland i kris.

Det har tvingat ner priserna på mat, boende och resor.

Vilket ger drömläge att hitta resa och boende till fyndpris.

Från att ha varit ett av de populäraste semesterresmålen för svenskar, har Grekland idag tappat så mycket anseende att arrangörer och hotell fått sänka priserna för att inte stå tomma.

Priset för att bo på hotell rapporters ha sjunkit med hela 20 procent i år jämfört med förra året och året innan det.

Rapporter påverkar

Anledningen är den ekonomiska krisen, och den oroliga stämning som följt den. Rapporter om demonstrationer, konkurser och inställda färjor och flyg skrämmer bort de svenska turisterna och gör att många känner sig oroliga att investera semesterpengarna i en resa dit.

I en undersökning gjord av undersökningsföretaget Novus på uppdrag av resebyrån Ticket, uppger 20 procent av de över tusen tillfrågade att de inte kommer att boka en resa till just Grekland i år, på grund av den ekonomiska krisen.

Mer prisvärt än förr

Det finns dock goda skäl att överväga en Greklandsresa i alla fall: De tidigare förhållandevis höga priserna på boende och mat i Grekland har nu sänkts, i krisens fotspår. Som turist kommer du betydligt billigare undan idag än för några år sedan.

Även charter och flygpriserna har påverkats, och väntas sjunka ytterligare, om trenden med minskad turism håller i sig.

Och det finns inget som tyder på att du inte kommer att kunna njuta av din semester.

– Fortfarande har ingen ting tytt på att man inte ska åka, bara man tänker på att till exempel växla pengar och ta med sig eftersom vissa banker är stängda. För lokalbefolkningen är turismen jätteviktig, så de kommer att göra allt för att turisterna ska ha det bra. Det värsta som kan hända är att flyget blir inställt någon dag, men hittills har inga charterflyg drabbats. Dessutom håller alla charterbolag nära kontakt med sina resenärer via sms just nu för att du som resenär ska känna dig trygg, säger Claudia Gomez på resesökmotorn Destination.se.

Publisert: