Här är billiga tipsen – till New York-besöket

Resa | New York

Boendet Matställena Gratisaktiviteterna

New York är en av världens dyraste städer att resa till – men det går faktiskt att hitta bra hotell för under 1 000 kronor natten.

Här är tipsen för budgetresan till ”The Big Apple”.

Security Check Required

Om du inte vet vart du ska leta så kan resan till New York bli en dyr historia. Men rätt knep kan du komma undan billigt även under högsäsong.

Resesajten Tripadvisor har listat de mest prisvärda hotellen, restaurangerna och aktiviteterna som du kan hitta i New York – här är ett axplock:

Billiga hotell med bra läge

Det genomsnittliga priset för en hotellnatt i New York ligger på 2 500 kronor, men det går att hitta högklassiga hotell för mycket mindre än så.

Till exempel kan du bo på Saint Nicholas Inn B&B för under 1 000 kronor per natt. Hotellet, som har hög standard, ligger i Sugar Hill District i Harlem.

Ett annat alternativ som är bra för plånboken är Hotel 17 där en natt kostar strax under 1 400 kronor. Hotellet har fått beröm för det centrala läget på Manhattan samt det låga priset.

Gott utbud på mat

New York och pizza går hand i hand, och den bästa billiga pizzan i New York äter du på Joe’s Pizza som ligger på Carmine Street. Sedan den familjeägda pizzerian startade 1975 har pizzerian regelbundet röstats fram till att ha den bästa pizzan i stan.

Om du vill äta ännu billigare så är foodtrucken 53rd & Halal ett bra alternativ. Den håller öppet till på kvällarna och ingenting kostar mer än sju dollar, ungefär 60 kronor. Ett annat billigt alternativ är Mamoun’s Falafel som har serverat prisvärd kebab och falafel sedan 1971.

Saker att göra – helt gratis

New York bjuder förstås på massor att se och många aktiviteter är även gratis. Många museer tar inget inträde, däribland Metropolitan Museum of Art. Där finns konst från över 5000 år tillbaka men konstverk från Picasso.

Ett New York-besök är inte komplett utan en tur till Central Park, vilket inte kostar något. Där kan du även se gratiskonserter på Delacorte Theatre.

Ännu fler New York-tips hittar du i Aftonbladet Resas guide

Reseguiden till New York består av 20 A4-sidor och publicerades i september 2014.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

Gå med i – ladda hem reseguiden till New York här.

Markus Helin

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa

/

Resa | New York

LÄS VIDARE

Åland – reseguide till mat, bad och utflykter

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | New York

Resor

MER OM RESA

Åland – reseguide till mat, bad och utflykter

Ofattbart att inte fler upptäckt tyska rivieran

Budget och lyx i Paris - här är bästa tipsen