Zlatan-effekten: Nice slår rekord

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotbolls-EM 2016

”Är en riktig bokningsbom” Ökar 115 procent

1 av 2 | Foto: Foto: Getty Images
Zlatan & co lockar massor av svenskar till EM i Frankrike

Fotbolls-EM lockar de svenska fansen till Frankrike i sommar.

Nu visar nya siffrorna att antalet bokningar dit slår rekord.

– Man vet ju inte hur det blir med Zlatans framtid i landslaget så det lockar nog lite extra, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Aftonbladet Resa har tidigare rapporterat om den blågula rusningen till EM-landet Frankrike.

Resebolaget Ticket släpper nu siffror som visar att bokningarna till samtliga tre städer där Sverige spelar – Nice, Paris och Touluse – rekordökar.

– Det är en riktig bokningsboom, inget snack om saken. Framförallt är det Toulouse som är den riktiga raketen, men dit har resandet varit lågt tidigare, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Nice brädar Paris

De rejäla ökningarna, både sett till antalet resor och procent, står Paris och Nice för.

Paris ökar 81 procent jämfört med samma period i fjol, medan Nice har en ökning på 115 procent.

– Att Nice gått om Paris och alla andra storstäder är nog det mest förvånande, om du frågar mig. Paris är ju ett jättestort resmål och dit reser vi redan i mängder, men visst är ökningen dit också rejäl.

Priserna stiger

Med EM runt hörnet, premiärmatchen spelas på fredag medan Sverige går in i turneringen på måndag, har priserna på flyget rusat de senaste dagarna.

– De är ganska höga just nu, bara att ta flyget går på en hel del. Sedan ska man ju fixa hotell och matchbiljetter. Ett tips att få ner priset en aning kan vara att leta efter flighter med byten, säger Starkman Ahlstedt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA