Koja populärast i världen på Airbnb

1 av 3 | Foto: Peter Bahouth
Trädkoja i Atlanta
RESA

Drömmer du om att sova under bar himmel och vakna till fågelkvitter?

Då kanske den här exklusiva trädkojan är något för dig.

Det unika boendet är populärast i världen på Airbnb.

En hemmabygd trädkoja är det mest populära boendet på uthyrningssajten Airbnb. Kojan, som ligger i Atlanta i Georgia, byggdes för 18 år sedan av den före detta miljöaktivisten Peter Bahouth. Hans brinnande intresse för naturen och viljan att skapa sig en fristad i stan fick honom att bygga kojan.

”En fantastisk upplevelse”

Men det var inte förrän Airbnb började etableras ordentligt som Peter kom på att han kunde dela med sig av sin fridfulla oas i skogen.

– Jag visste inte riktigt hur det skulle kännas för mig att ha människor som bodde där. Men jag började inse att de som hyrde tyckte att det var en fantastisk upplevelse och att det var meningsfullt, och därför blev det även meningsfullt för mig, berättade han för USA Today.

Avslappnande och romantiskt

Kojan som består av tre små hus sammankopplade av hängrbroar, beskrivs som avslappnande, romantisk och unik. Vid vackert väder kan gästerna rulla ut sängen på däck och sova under bar himmel.

3000 kronor natten

Boendet, som ligger centralt i storstaden Atlanta, kostar cirka 3100 kronor natten och har över 300 000 besökare på sajten varje månad. Dessutom har drygt 147 000 personer sparat kojan i sin Airbnb-önskelista, så det gäller att vara ute i god tid om du vill få chansen att uppleva boendet - det är redan uppbokat till och med nästa sommar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Georgia

Airbnb