Drömjobbet - provsmaka choklad för Nutella

Foto: Colourbox
Att äta sånt här hela dagarna låter inte helt fel.

avJennifer Berg Eidebo

RESA

En chokladälskares drömjobb har utlysts av företaget bakom Nutella, Kinder och Ferrero Rocher. Jobbet: provsmaka deras nya choklad, i Italien.

Skulle du vilja jobba med att äta choklad? Då är det här någonting för dig. Företaget Ferrero, som producerar Nutella, Kinder och Ferrero Rocher, ska anställa 60 personer för ett lite annorlunda jobb. I en jobbannons söker de personer som kan provsmaka deras nyheter, skriver Insider.

Foto: Rostislav Glinsky
I staden Alba i nordvästra Italien sker arbetet med chokladen.

Jobbet, som Expressen tidigare skrivit om, innebär att du provsmakar choklad som Ferrero arbetar med att utveckla. Det kan alltså vara allt från halvfärdiga produkter till experiment. För att kunna beskriva smakerna på bästa sett skickas några utvalda på en tre månader lång betalt utbildning, med start i September. Där får kandidaterna finslipa luktsinne, smaksinne och ordförråd för att kunna beskriva chokladen på bästa sätt. Efter detta blir de bästa och mest talangfulla kandidaterna anställda vid Ferreros högkvarter i Alba, där de får jobba som chokladsmakare fyra timmar i veckan.

Här är städerna med flest Michelinstjärnor 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Choklad

Italien