Nu kan du spara tusenlappar på solresan

När försommarsolen gassar över Sverige är det fyndläge på charterresor. Det är nu du kan göra ett riktigt superklipp – även när du är på plats vid resmålet.
Billigast är Turkiet där både mat och shopping är snällt mot plånboken.

När det är vackert väder här hemma sjunker efterfrågan på sol- och badresor och det gör att resebolagen sänker sina priser för att kunna fylla upp flygplan och hotell.

– Det beror lite på vilket resmål det handlar om, men det kan skilja tusenlappar, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Turkiet är billigast

Just nu är det de grekiska öarna, som Kreta och Rhodos men även mindre öar som Skiathos och Korfu är populära just nu. Men vill du göra ett riktigt kap så är det Turkiet som gäller. Den turkiska liran har rasat rejält i värde och även om den svenska kronan också har sjunkit så är det fortfarande billigt för oss att semestra i Turkiet.

– Vill man komma billigt undan så är det Turkiet som gäller, men även Albanien, säger Katarina Daniels.

Nu är det fyndläge på solresor. Flygvärdinnan Lina Sjölund Gröndahl bjuder på sina Turkiet-tips.
Nu är det fyndläge på solresor. Flygvärdinnan Lina Sjölund Gröndahl bjuder på sina Turkiet-tips.

Superpriser

Flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl har bott och semestrat i Turkiet och tipsar om att shoppa skinnväskor och skinnkläder som är betydligt billigare där än i Sverige. Och nu är det fyndchans på både flygresor och charter!

– Du kan resa två vuxna och två barn till Turkiet för 10 000 kronor beroende på hotellstandard nu strax innan högsäsong, säger Lina.

Efter försöket till statskupp 2016 och flera terrordåd har Turkiet fått se en drastisk minskning av turister. Men i år har landet seglat upp på topplistan igen och bokningarna har ökat explosionsartat. Lina tipsar om att ha koll på UD:s resråd på myndighetens hemsida.

– Man får lita på UD och de avråder inte från några resor till turistorterna i Turkiet, säger Lina.

Missa inte vår härliga resguide till Side!
Publisert:

LÄS VIDARE