Hög tid att boka semesterresan

Av: 

Lina Thorén

Resa

Många bokade i april

Solsemester Nu är det läge att kolla in vad det finns för resor till sommaren. Många har redan bokat – charterarrangörerna slog rekord i försäljning i april.
Solsemester Nu är det läge att kolla in vad det finns för resor till sommaren. Många har redan bokat – charterarrangörerna slog rekord i försäljning i april.

Researrangörerna ökade sin försäljning av sommarresor i april med runt 40 procent.

För dig som inte bokat, är det hög tid att kolla efter sommarens semester nu.

- Årets aprilförsäljning raderar alla tidigare rekord. Aldrig tidigare har lika många solsäkrat inför sommaren, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

Intresset för att resa utomlands i sommar verkar vara stort hos svenskarna. Detta trots ekonomiskt oroliga tider.

En av de största anledningarna är det trista vårväder som varit, med snö och kyla till långt fram i april.

– Då börjar man naturligtvis tänka att det inte blir något bättre väder fram till sommaren. Man vill solsäkra semestern helt enkelt, säger Magdalena Öhrn på researrangören Ving till TT.

Även på arrangören Fritidsresor har man märkt av en ökning i bokningarna.

– Kallt vårväder, attraktiva erbjudanden och att hushållen de facto har pengar att resa för har satt rejäl fart på charterförsäljningen, säger Bassam el Mattar på Fritidsresor.

Rekordförsäljning

Försäljningen av charterresor har slagit rekord, och de stora arrangörerna har ökat sin försäljning med mellan 30 och 40 procent.

Populäraste resmålet var Turkiet, följt av Cypern och Mallorca.

Totalt är två av tre resor sålda inför sommaren hos Fritidsresor, och för de som inte bokat sin sommarresa – och inte vill vänta till sista minuten – är det hög tid att börja fundera på att boka.

I listan nedan kan du kolla efter de bästa erbjudandena just nu till de mest populära destinationerna.

Publisert: