Grekland fortsätter locka – trots krisen

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Grekland

18 charternyheter 2012

1 av 3
Agios Nikolaos.

Grekland fortsätter att ­vara ett populärt resmål även 2012, trots den ekonomiska osäkerheten.

Kos, Kalymnos och Telendos

Kos gör comeback. Ön har de senaste åren försökt skaka av sig stämpeln som partyö och bli mer attraktivt för barnfamiljer. Nu finns flera bra och nyrenoverade all inclusiv-hotell, och man har gjort ön mer cykelvänlig. Ving erbjuder hotell både i Kos stad och vid öns längsta strand i Kardamena.

Kos grannö Kalymnos är betydligt lugnare och prisnivån är lägre. Ön är känd för sina vackra klippor som lockar klättrare. Alldeles utanför Kalymnos ligger den tredje nyheten, Telendos. Det är en liten vulkanisk klippö med endast 50 invånare!

Nyhet för: Ving.

Prisexempel: Kos från 5 350 kr/person för en vecka på all inclusvie-hotell.

Sök efter resor till Kos här, till Kalymnos här och till Telendos här.

Kreta: Magrigialos, Elounda, Agios Nikolaos, Rethymnon och Plakias

Fritidsresor har tre nya resmål på östra Kreta som alla nås med nytt charterflyg till Heraklion. Magrigialos ligger på södra Kreta vid en lång och vild sandstrand. Elounda är ett exklusivt resmål med många lyxhotell, och mysiga lilla byn Agios Nikolaos på östra Kreta.

Airtours lanserar Rethymnon, en levande stad med fin sandstrand på norra ön, och Apollo börjar med charter till Plakias, en charmigt grekisk by där flera hotell erbjuder halvpension med möjlighet att äta på någon av byns tavernor istället för på hotellet.

Nyhet för: Fritidsresor, Airtours, Apollo.

Prisexempel: En vecka till Elounda från 5 698 kr/person inkl frukostbuffé med Fritidsresor.

Sök efter resor till Kreta här.

Ikaria och Paxos

Ikaria är en avslappnad och lugn ö med skogsklädda berg som ligger nära Samos. Hotellen ligger i byn Armenistis, nära två av öns finaste stränder. Paxos är en annan lugn ö cirka en timme med färja från Korfu. Stora delar av ön täcks av olivlundar och stämningen en helt annan än på närliggande Korfu. Båda öarna säljs endast i kombination, Ikaria/Samos och Paxos/Korfu.

Nyhet för: Fritidsresor.

Prisexempel: Två veckors kombination Ikaros/Samos från 8 073 kr/person inkl flyg, båtresa Samos–­Ikaria, alla transporter, hotell.

Korfu: Agios Spiridonas och Kassiopi

Agios Spiridonas ligger på norra Korfu granne med ett stort naturreservat med många fina vandringsleder. Kassiopi är en mysig fiskeby på nordöstra delen av ön.

Nyhet för: Fritidsresor.

Prisexempel: Från 5 848 kr/­person för en vecka med all inclusive.

Sök efter resor till Korfu här.

Milos, Chalki, ­Alonissos, ­Poros, Atens Riviera

Milos, Chalki och Alonissos är tre hittills ganska okända grekiska pärlor. Milos ligger nära Naxos och Santorini och är en ö med mängder av vackra sandstränder. Chalki är en fridfull ­liten ö väster om Rhodos. Här hyr man ett hus av någon av de 300 öborna. Alonissos ingår i ögruppen Sporaderna, känd från filmen Mamma Mia!, och sägs ha Greklands klaraste vatten. Dessutom erbjuder Apollo ön Poros och Atens Riviera som nya resmål för sommaren.

Nyhet för: Apollo.

Prisexempel: En vecka på Chalki från 6 148 kr/person för del i tvårumslägenhet.

Sök efter resor till Milos här, Chalki här och Alonissos här.

Kalamata

Halvön Peleponessos på det grekiska fastlandet gör i år comeback i charterutbudet. Här står oliverna i centrum, men i området som kallas Messinien finns också många fina stränder och intressant historia.

Nyhet för: Langley.

Prisexempel: Från 7 600 kr/person för en vecka inkl halvpension.

Resguider till Grekland!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN