Stressa ner på hälsoklubb i New York

Foto: Nap York/Johnér
Ta en paus från vardagsstressen och checka in på hälsoklubben Nap York.
RESA

Slumra under stjärnor i en privat pod? Dagdrömma i ett läderägg?
New York är staden som aldrig sover, men nu finns ett sätt att undkomma den höga pulsen.
Hälsoklubben Nap York lär stressade Manhattanbor att slappna av.

På Manhattan är det aldrig tyst. Sirener tjuter, bilar tutar, människor gastar – den konstanta ljudmattan och det höga tempot kan göra vem som helst matt. Folk jobbar hårt och länge, konkurrensen på arbetsmarknaden är tuff. New York är dessutom en extremt gymtät stad, överallt finns träningscenter, yogaställen, kampsportlokaler, pilatescenter, löpargrupper, fitnessklubbar... you name it.

I ett av de mest brusande kvarteren, ett stenkast från Penn Station i Midtown, har en ny slags hälsoklubb öppnat. På Nap York är det meningen att du ska slappna av istället för att höja pulsen med ett träningspass.

En oas för själen

Den fyra våningar höga klubben är ljudisolerad från golv till tak och besökarna uppmanas att tala tyst eller viska.

– Vårt mål är att skapa en oas för kroppens och själens välmående, säger klubbens marknadschef Stacy Veloric till resemagasinet ”Travel + Leisure”.

Här kan du hyra en privat pod, ett litet krypin med en säng, för en stunds vila. Du kan hyra poden i ett par timmar eller en heldag under klubbens öppettider. I taken blinkar små lampor i form av stjärnor.

I lokalens lounge kan du boka en fåtölj i form av ett ägg i läder och mysa framför en öppen brasa, läsa en bok eller lyssna på musik (i hörlurar såklart, ingen får störa någon annan). I yogasalen kan du ta en kurs i Yinyoga och Yoga nidra eller sömnyoga som det också kallas.

1 av 3

I klubbens kafé beställer du hälsosam mat på en Ipad, maten serveras sedan på ett rullande band - under tystnad. Om du vill kan du äta din måltid liggandes i en hängmatta i en skog av gröna växter.

På den så kallade fokuseringsvåningen kan du hyra ett skrivbord om du behöver jobba under tystnad. Läderstolarna går såklart att fälla till liggande om du behöver blunda några minuter.

Där turistar du billigast - och dyrast 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM