Hur flyger jag billigt till Brasilien?

RESA

Hur hittar man hyfsat billiga flyg till Brasilien i februari och mars?

Foto: Rio de Janeiros karneval lockar miljoner besökare varje år. 2006 äger den rum mellan den 25 och 28 februari och då kan det bli svårt att hitta såväl boende som flygbiljetter.

Flyg till Brasilien kostar alltid lite extra i februari eftersom hela landet sprudlar av karnevalsyra. I mars borde det bli något billigare.

Inga direkta lågprisbolag flyger till Brasilien men med reguljärflyg kan du komma billigast undan genom att välja brasilianska bolaget Varig. De resorna går ofta via Frankfurt eller London, förutsatt att du ska till Rio de Janeiro eller Sao Paolo.

Spanska Iberia flyger via Madrid till hyfsade priser och portugisiska TAP Air brukar vara billiga men innebär ofta en övernattning i Lissabon.

Vänta inte för länge med att boka, reguljärpriserna blir sällan billigare längre fram. Att kontakta flygbolagen själv kan vara en djungel. Boka hellre via internet, till exempel på:

www.flygvaruhuset.se

www.travelstart.se

www.mrjet.se

Vill du till norra Brasilien och har lite is i magen, satsa på flygstolar eller sista minuten med ett charterbolag till Natal eller Fortaleza, till exempel med Ving och Fritidsresor.

I februari kan det vara svårt men i mars kan det ibland bli mycket billigt. Även relativt lilla Framtidsresor har prisvärda biljetter till norra Brasilien.

Vill du resa vidare inrikes rekommenderar vi det brasilianska lågprisbolaget Gol med biljetter runt tusenlappen för en inrikesresa, beroende på hur långt du ska. På plats finns prisvärda "flygpass" hos lokala resebyråer.

Ha en trevlig resa!

Red