Klassiska nöjesparken Legoland firar 50 år

Publicerad:
Uppdaterad:
D.K.H. Prins Joachim, Prinsessan Marie, Prins Felix, Prins Henrik och Prinsessan Athena öppnade årets säsong på Legoland i helgen.
Foto: Pressbild Legoland
D.K.H. Prins Joachim, Prinsessan Marie, Prins Felix, Prins Henrik och Prinsessan Athena öppnade årets säsong på Legoland i helgen.

Nöjesparker

Den är en av världens mest berömda och välbesökta nöjesparker.
I år firar den 50 år och i lördags invigdes årets säsong med pompa och kunglig flärd.
Här kan du kolla in några av årets nyheter.

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt den klassiska parken Legoland i danska Billund. För alla barn, och vuxna, som gillar att bygga med LEGO är den ett verkligt mecka. Allt som allt är parken byggd med mer än 60 miljoner byggklossar och varje år lockar den flera tusen besökare.

Firar 50 år

I helgen var det dags för ett extra högtidligt öppnande med anledning av parkens 50 års jubileum. Extra glans blev det när danska kungafamiljen hjälpte till att öppna portarna till parken. D.K.H. Prins Joachim, Prinsessan Marie, Prins Felix, Prins Henrik och Prinsessan Athena tog också första åkturen i nya karusellen Flying Eagle som är byggd som en inspirerande klippiga bergenmiljlö och tar gästerna 11 meter upp i luften innan det bär av i 46 kilometer i timmen förbi sjöar och LEGO-djur.

Foto: Pressbild Legoland
D.K.H. Prins Joachim, Prinsessan Marie, Prins Felix, Prins Henrik och Prinsessan Athena tog också första åkturen i nya karusellen Flying Eagle.

Fräschar upp hela parken

Legoland har sedan parken slog upp portarna 1968 varit en av barnfamiljernas favorit destination och det är inte så konstigt. Med sina sju olika områden så finns det något för alla. I det klassiska Miniland, där du hittar modeller av en rad berömda städer och byggnader kan man lätt strosa runt i timmar och bara titta. För de som gillar mer fart finns områden som Polar land och Pirate land. Inför årets säsong firar Legoland lite extra med en total uppfräschning av hela parken, en helt ny berg- och dalbanan Flying Eagle uppdatering av legendariska LEGO Canoe och mängder av nya LEGO-modeller. Dessutom har hela vilda västernområde Legoredo Town förnyats och blivit större.

Här är några av årets nyheter:

  •  Nya berg- och dalbanan Flying Eagle 13 LEGO-modeller, 46 km/h, 2 minuter, 281 meter lång.

  • Nylansering av klassiska LEGO Canoe, som gått 18 miljoner turer sedan öppnandet 1992

  • Premiär på Ninjago 4D Movie

  • Uppgradering av hela parken

  • Ett antal födelsedagsevent i samband med 50-årsjubileet

  • Förnyelse av LEGOLAND-körkortet för barn–

  • Världsrekordförsök i byggandet av världens högsta LEGO-torn–

  • Byggnaderna i parken har fått nya färger

  • Ännu fler LEGO-klossar adderas till de befintliga 60 miljonerna

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA