Nya Zeeland – ett land fyllt av kontraster

Det skulle kunna vara en svensk sommaräng – om det inte vore för den gulögda pingvinen som plötsligt kommer tultandes bland fåren och blommorna. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

En alldeles normal uppenbarelse här i Nya Zeeland där allt verkar möjligt. En pingvin i en fårhage är därför inget att förvånas över.

Nya Zeeland är ett land fyllt av kontraster. Väldiga vulkaner, forsande vattenfall och bubblande, heta lerpölar. Murrig barrskog och frodig tropisk regnskog. Snötäckta glaciärer, fjordar med delfiner – och kritvita, milslånga stränder som lockar surfare från överallt.

För de två öarna landet består av kunde inte vara mer olika – och just olikheterna gör landet så fantastiskt, skriver journalisten Karin Abrahamsson i resguiden till Nya Zeeland, och fortsätter:

"Vi såg båda öarna på tre veckor, men vi skulle lika gärna kunnat ha stannat tre månader. Eller tre år. Längs vägen träffar vi många som avbokat sin hembiljett och valt att stanna längre, för att se ännu mer och ge landet den tid det verkligen förtjänar".

Ur innehållet:

Resan hit

Praktiska fakta

Ta sig runt

Boende

Stränderna

Äventyr

Sportaktiviteter

Naturupplevelser

Äta & dricka

Guiden innehåller även en karta över Nya Zeeland och många fina bilder, de flesta tagna av Erik Herou. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden består av 20 A5-sidor och publicerades i december 2009.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

_________________________________________________________________

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Nya Zeeland