Barfota på Phi Phi

Visst har Phi Phi-öarna förändrats och besökarna mångdubblats under 2000-talet. Men söker man sig bort från huvudbyn Tonsai går det fortfarande att hitta en egen oas. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Ladda ner guiden till din Iphone (pdf, 2 MB)

Länge var Phi Phi-öarna i Thailand mest ett populärt backpackerställe, utan några stora mängder besökare. Fortfarande finns här ingen charterturism, men under 2000-talet har antalet turister ökat rejält. Många dagsbesökare kommer hit från Phuket och Krabi för en dag på de fina stränderna, inte minst för att åka till den mindre ön Phi Phi Ley, där storfilmen "The Beach" spelades in.

Bo kan man bara göra på den större ön Phi Phi Don, och det är här huvudbyn Tonsai finns, som under högsäsong kan bli smått hektisk.

Men, skriver journalisten Jonas Henningsson, som än en gång återvänt till Phi Phi, fortfarande går här att leva barfotaliv också. Det handlar bara om att söka sig lite längre bort från huvudbyn, och hitta sin egna lilla strandbukt och en egen bungalow instucken i regnskogen.

Där kan man sedan ligga i hängmattan och titta ut över Andamanska sjön och njuta av tropikerna.

Följ med till två av Thailands finaste öar – guiden innehåller 150 tips för skönaste semestern.

Några av rubrikerna i guiden:

Resa hit

Ta sig runt

Lär känna Phi Phi

Boende

Stränderna

Att göra

Restauranger

Barer och klubbar

Öar i närheten

Utflykter

Utsiktsplatser

Djur och ljud

Faror

 Reseguiden till Phi Phi består av 20 A5-sidor och publicerades i december 2013.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

MER OM RESA