Nazistbunker byggs om till lyxigt hotell

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

S:t Pauli bunker i Hamburg används i dag av cirka 40 företag.

Foto: digitalimagination / iStockphoto

Historia

En gammal bunker från andra världskriget ska husera ett hotell från år 2021. Det är S:t Pauli bunker i Hamburg som ska husera det nya hotellet med 136 rum och en enorm takträdgård.

1942 byggde nazister en enorm bunker i centrala Hamburg. Med hjälp av slavarbetare blev bunkern klar på 300 dagar och användes sedan kriget ut, bland annat sökte många av Hamburgs medborgare skydd i bunkern. Efter andra världskriget fick bunkern leva vidare och den huserar i dag 40 företag. Snart ska den 35 meter höga och 75 meter breda bunkern även inrymma ett lyxigt hotell, skriver CNN.

Trädgård på taket och fantastisk utsikt

Det är NH Hotel Group som har fått tillstånd att bygga ett hotell ovanpå S:t Pauli bunker och planen är att hotellet ska vara klart år 2021. Hotellet vid namn nhow Hamburg planeras ha 136 rum, en bar, ett kafé, en restaurang och en takträdgård. Totalt kommer det att innebära att bunkern växer med över fem våningar och får formen av en pyramid. Uppe på originalbunkern kommer gästerna kunna njuta av en fantastisk utsikt över Hamburg, enligt NH Hotel Group. Inne i bunkern kommer företagen finnas kvar, bland annat många medieföretag.

S:t Pauli bunker kommer att bli fem våningar högre år 2021.

Foto: Matzen Immobilien

Medvetna om byggnadens historia

NH Hotel Group är medvetna om byggnadens mörka historia, och dess betydelse för Hamburg.

– Vårt design- och livsstilsvarumärke nhow är inkluderande, vilket innebär att nhow Hamburg kommer att integreras med området. Konceptet för nhow Hamburg kommer att reflektera byggnadens historia och använda den för att skapa en positiv inverkan och meningsfulla upplevelser för både gäster och besökare, säger Juliane Voss, Senior Communication & Content Manager på NH Hotel Group.

Och enligt Frank Schulze, talesperson för St. Pauli bunker, ska ett minnesmärke uppföras på platsen.

– Förutom den nya offentliga oasen kommer bunkern för första gången att få ett minnesmärke tillägnat offren för naziregimen och andra världskriget, säger Frank Schulze enligt CNN.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Roadtrip Västkusten: En guide som ger dig allt

ÄMNEN I ARTIKELN

Historia

Resa | Tyskland

Hamburg

Hotell

Andra världskriget

MER OM RESA

Premiär för nytt underjordiskt hotell – utan personal

Då kan du bo vid slottet i Versailles

Världens 10 bästa städer att besöka 2020