Här är världens bästa golfdestination 2020

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Många golfbanor i Algarve har vackra utsikter.

Många golfbanor i Algarve har vackra utsikter.

Foto: ptxgarfield / iStockphoto

Golf

Nästa års bästa golfdestination har korats: Algarve i Portugal. Det är den internationella golforganisationen IAGTO som har röstat fram regionen med sina 40 golfbanor till världens bästa.

Sol, bad, surfing och golf. Det är några av sakerna som utmärker regionen Algarve i södra Portugal. Nu har golforganisationen The International Association of Golf Tour Operators, IAGTO, utsett Algarve till världens bästa golfdestination 2020.

I ett pressmeddelande skriver IAGTO att över 700 arrangörer av golfturer från 63 olika länder ombads rösta på nästa års golfdestination, och att Algarve då tog hem priset. Det man tittade på var bland annat kundnöjdhet, värde för pengarna, professionalitet och tillgänglighet.

Varmt året runt

Algarve har ett milt klimat med relativt varma vintrar. Medeltemperaturen på sommaren är mellan 20 och 30 grader, och på vintern blir det runt 15 grader dagtid. Området lockar både amatörgolfare och professionella golfare.

– Algarve är inte bara en plats som måste ses av amatörgolfspelare, utan den har också lockat världens bästa proffs tack vare mångfalden, den berömda kvaliteten på de 40 golfbanorna, den berömda gästfriheten och professionaliteten hos regionen agenter, sade ordföranden för Algarves turism João Fernandes, enligt The Portugal News.

Algarve har utsetts till världens bästa golfdestination två gånger förut, 2006 och 2014. Den bästa oupptäckta golfdestinationen 2020 blev Kambodja.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Öland: Så mycket udda bara du tar dig över bron

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

Resa | Portugal

Portugal

Turism

Resa | Algarve

MER OM RESA

Här är världens bästa resmål 2019

Världens 20 bästa platser – om läsarna får välja

Därför ska du besöka vindistrikt på hösten