Nu sänks priserna på Kanarieöarna

Hotellpriserna sjunker och sista minuten priser ökar

Det finns allt fler  tomma bäddar på Kanarieöarna - nu har hotellen börjat sänka priserna.
Det finns allt fler tomma bäddar på Kanarieöarna - nu har hotellen börjat sänka priserna.

Kanarieöarna har länge varit ett givet val för semesterfirare, men förra året tappade man många turister till Tunisien, Egypten och Turkiet.

I ett försök att dämpa minskningen sänker nu många av hotellen på Kanarieöarna priserna, rapporterar Canariajournalen.se.

I årtionden har Kanarieöarna varit ett av de självklara valen för charterturister. 2017 var ett rekordår med nästan 16 miljoner besökande turister.

Men 2018 tappade Kanarieöarna nästan en halv miljon besökare och därför väljer nu många hotellägare att sänka priserna för att bromsa nedgången av bokningar, skriver tidningen Canariajournalen.se och sajten Allt om Resor.

Gick bättre ekonomiskt

Men trots att man 2018 tappade hundratusentals utländska turister gick året ekonomiskt bättre än 2017. Mycket tack vare att många av öarnas hotell uppgraderats och därför kunde höja priserna. Den inhemska turismen låg också kvar på en hög nivå och många turister stannade också längre.

Trots det stod många turistbäddar tomma vilket man nu försöker åtgärda genom att sänka priserna på hotellnätter med mellan 10–30 procent.

Tyskland stod för den största minskningen av antalet turister men även från Skandinavien och Storbritannien tunnades mängden ut enligt tidningen.

Har märkt av en minskning

Tui, som är en av de största researrangörerna i Sverige, har under vintern märkt av att de svenska turisterna inte valt Kanarieöarna i samma utsträckning som förra året.

– Vi kan se att det har minskat något och att Egypten samtidigt har bokat bättre. I vintras skedde en fördubbling av resenärer till Egypten mot förra året. Samtidigt så gjorde den varma sommaren att vi svenskar minskade på resandet under vintermånaderna, säger Adam Györki, Communication manager på Tui.

På Resia håller man med om att den varma sommaren påverkat resandet.

– Vi ser en minskning till Kanarieöarna, men också på resandet över lag. Den varma sommaren gjorde att många plockade ut sin semester och samtidigt har vi andra saker som spelar in som den politiska oron och kronans utveckling. Jag tror inte att priserna på Kanarieöarna är det som varit avgörande när det gäller den minskade turismen från Sverige, säger Bo Jacobsson, försäljningsdirektör på Resia.

Sista minuten resorna har ökat, och det går att hitta prisvärda hotell.
Sista minuten resorna har ökat, och det går att hitta prisvärda hotell.

Sista minuten resor har ökat

När det gäller priserna på hotellen så är det inget som Tui har märkt av under åren.

– Vi äger många av våra hotell och de andra har vi väldigt långa avtal så vi märker inte av på samma sätt om det går upp mycket under ett år eller om det går ner utan våra priser ligger ungefär på samma prisnivå som de gjort de senaste åren, säger Adam Györki.

En annan nyhet, enligt tidningen, är att sista–minuten-resorna till Kanarieöarna har börjat dyka upp igen efter att ha varit borta under flera år.

– När efterfrågan på resor minskar så ser vi också en ökning av sista minuten resor men det gäller inte bara Kanarieöarna, säger Bo Jacobsson, försäljningsdirektör på Resia.

Publisert:

LÄS VIDARE