Vilda Fuerteventura

Fuerteventura är inte alls som de andra Kanarieöarna. Ön är vresig och dramatiskt, och inte alls speciellt inställsam. Men här finns en charm och skönhet som lockar, med finfina kilometerlånga stränder och utmanande cykelvägar för den som vill ha en aktiv semester. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Ladda ner guiden till din Iphone (pdf, 2 MB)

Fuerteventura är vid en första anblick ett stycke vindpinad öken ute i Atlanten, som om en del av Afrika lossnat från den väldiga kontinenten. Men öns egna charm har gjort att den blivit en av journalisten Jonas Henningssons favoritöar.

Helst väljer han västkusten, nästan folktom och dramatisk med skummande hav som slickar några av Europas absolut vackraste stränder. Men, skriver han i guiden till Fuerteventura, även på ostkusten där de flesta turister hamnar finns kilometerlånga stränder perfekta för lata dagar i solen.

Gillar man vind och vågor har man kommit till paradiset, här finns bland Europas bästa surfing av alla varianter. Och vill man ha en aktiv semester är löpvägarna uppför vulkansluttningarna tuffa, cykelvägarna många och utmanande.

Några av rubrikerna i reseguiden:

  Resa hit & runt

  Stränderna i öst och väst

  Surfingen!

  Boende

  Barer och nattliv

  Att göra

  Lokal mat – och restauranger

  För barn

  Utflykter

  Shopping

Reseguiden till Fuerteventura består av 20 A5-sidor och publicerades i januari 2014.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

MER OM RESA