Testa dig själv: vilken kanarietyp är du?

RESA

Stor guide – vi hjälper dig att stranda rätt

Klassiska Kanarieöarna är vinterns storsäljare. Och Gran Canaria har petat ner Thailands Phuket som det mest bokade resmålet för svenskar.

Men hur är det med Kanarie-kollen?

Hitta rätt ö för dig med hjälp av RESAs test.

Steg 1: Vilken typ är du?

Aktivitetslovern

Här är en som inte vill sitta still på semestern utan verkligen vill göra saker. Valsafari på måndag, vulkanutflykt på tisdag, vattenscooter på onsdag, trekking på torsdag och vattenpark på fredag. Mardrömmen är att ligga vid poolen och låta tiden gå eller att sitta dag ut och dag in på en öde strand. Hur kan man göra något sådant när det går att ta dykcertifikat?

Den exklusiva

Egentligen är Den exklusiva lite för lyxorienterad för att åka till Canarias. Men i takt med att räntorna stiger och aktierna faller är det bara att glömma Zanzibar. Den exklusiva vill bo på fint hotell, gå på restauranger som besökts av kändisar, få spabehandling och komma hem med vinfynd och märkeskläder i resväskan. Mardrömmen är att åka på en ospecresa och få ett mediokert hotellrum utan havsutsikt med ett fotbollsgäng som grannar.

Tinnitusturisten

Tinnitusturisten vill ha lugn och ro. Antingen för att han eller hon har svårt för andra turister eller helt enkelt för att tystnad är som balsam för en stressad själ. Drömmen är att hyra en stuga vid havet eller långt uppe i bergen och bara njuta av naturen och stillheten. Äventyret sträcker sig till att äta gott på en bodega som bara lokalbefolkningen besöker och eventuellt också vandra i bergen.

Aquaturisten

Det är havet som hägrar för Aquaturisten. Aquaturisten med småbarn älskar att spendera hela dagen vid stranden och gärna testa flera häftiga playas under semesterveckan. Är semestern barnfri går hon eller han loss på alla marina äventyr man kan tänka sig: dykning, båtutflykter, fiske och surfing. Är man vid havet måste man testa kitesurfing, eller hur?

Barnklubbsfamiljen

Här är det fokus på barnen som gäller. Är kidsen nöjda och glada, så är vi också nöjda och glada, resonerar föräldrarna i Barnklubbsfamiljen. Således blir det all inclusivehotell eller familjehotell med barnklubb. Det är också viktigt att det är nära till vattenparker, djurparker och helst också nöjesfält. Det här är inte familjen som längtar efter att äta inhemska specialiteter. Det går så bra med hämtpizza och McDonalds.

Partypolarna

Det här kompisgänget reser ihop i ett syfte: att gå ut, festa och ha kul. De bästa semesterfynden är en krog med konstant happy hour eller en klubb som stänger först klockan sju på morgonen.

Att upptäcka ön eller bli vän med lokalbefolkningen är underordnat – det senare kan möjligtvis vara aktuellt om lokalbefolkningen är i samma ålder och har koll på de bästa partyställena.

Citysemestraren

Häftiga naturupplevelser är inte Citysemestrarens prio ett. Han eller hennes hjärta klappar lite extra för stadens utbud och möjligheter. En lycklig dag är en dag när man springer in och ut i klädbutiker, delis och gallerier, kopplar av med en eftermiddagskaffe mitt på ett vackert torg och dinerar på en cool restaurang.

Gärna sol och bad, men helst nära asfalt, är Citysemestrarens devis.

Ladda ner resguider till Kanarieöarna!

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM