Här är Sveriges 10 bästa hotell

Av: 

Sofia Börjesson

Resor

Trivago har gjort en topplista efter gästernas omdömen

Stor frukostbuffé, manglade lakan eller badkar och morgonrockar?

Hur är egentligen ett bra hotell?

Svenskarna har talat – här är landets bästa hotell baserat på hotellgästernas omdömen.

Efter att ha sammanställt gästernas omdömen har hotellsöksidan Trivago kommit fram till vilka som är Sverige 10 bästa hotell. Med på listan finns alltifrån stora lyxhotell i storstan till mindre hotell med kreativ och modern design.  Trodde du att Stockholm skulle toppa listan? Då får du tänka en gång till. De tre bästa hotellen i Sverige ligger nämligen i Göteborg, om du frågar hotellgästerna.
Se fler bilder i bildspelet ovanför.

Sveriges 10 bästa hotell

Bäst i test: Upper House i Göteborg får bäst omdömen av hotellgästerna.
Bäst i test: Upper House i Göteborg får bäst omdömen av hotellgästerna.

1. Upper House, Göteborg

Femstjärniga Upper House är som taget ur New York, men är beläget i Göteborgs stolthet Gothia Towers. Småskaligt exklusivt i nordisk harmoni och milsvid utsikt över staden är bara några element som utmärker detta hotell. Missa inte ett besök på hotellets spa eller ett dopp i takpoolen på nittonde våningen – med glasgolv.

Dorsia i Göteborg med inredning inspirerad av la belle epoque

2. Dorsia Hotel & Restaurant, Göteborg

Att stiga in på Dorsia boutiquehotell är som att förflyttas en bit i tiden, in i en vacker dekadent värld med inredningsstil inspirerad av la Belle Epoque. Hotellet slog upp portarna 2012 och blev snabbt populärt. Med en restaurang för finsmakare och en härlig takterrass, lämnar detta hotell inte mycket till övers att önska.

3. Avalon Hotel, Göteborg

Avalon Hotel, drömmen för designälskaren som vill bo komfortabelt utan att bli uttråkad. Mitt i centrala Göteborg bor hotellgäster i sviter eller i rum med öppen badrumslösning, och sover gott på personligt utvald kudde från bäddmenyn. Avalon har takpool med glasgolv, så gästerna kan ta ett dopp och vinka till förbipasserande nere på Kungsportsplatsen.

På Mariatorget i Stockholm ligger Hotel Rival.

4. Hotel Rival, Stockholm

Manglade egyptiska bomullslakan och kuddmeny är en självklarhet på detta klassiska boutiquehotell som sedan 2003 huserar på Mariatorget i Stockholm. Benny Andersson med personal strävar efter att ge hotellets gäster ett varmt och personligt bemötande. Dessutom serveras frukost dygnet runt.

5. Hotell Mäster Johan, Malmö

I hjärtat av Malmö ligger Hotell Mäster Johan, och lika hjärtligt som hotellets placering vid Lilla Torg, är dess service som fokuserar på personlighet och omtanke. Komfortabelt och inrett i en klassisk stil med krut på detaljerna, passar hotellet lika bra för affärsresan som den privata.

I det gamla bomullsspinneriet i Tollered hittar du Nääs Fabriker.

6. Nääs Fabriker, Tollered

Vackert beläget intill sjön Sävelången, ligger Nääs Fabriker i Tollered, inhyst i ett gammalt bomullsspinneri från 1800-talet. Tack vare sin historia är hotellmiljön unik i sitt slag och erbjuder bland annat rum med över fem meters takhöjd och takterrass med utsikt över sjön.

7. Grand Hôtel Stockholm

Rikt på tradition och historia är det 130 år gamla Grand Hôtel Stockholm, som fortsätter sin resa som ett av världens främsta hotell. Imponerande sviter med spektakulära vyer över staden, och service av absolut världsklass, är att förvänta sig som gäst här.

8. Elite Grand Hotel Gävle

Den anrika fastigheten från 1901, mitt i centrala Gävle, inhyste förr det anrika Grand Hotel. Efter 70 år av annan verksamhet i fastigheten, är det idag nyrestaurerat och Elite Grand Hotel har slagit upp portarna till ett ståtligt fyrstjärnigt hotell med vackra historiska detaljer och toppservice.

Clarion Hotel Arlanda Airport

9. Clarion Hotel Arlanda Airport

Den uppenbara närheten till Arlanda flygplats och dess rörelse omkring, inspirerade arkitekturen i detta hotell som andas kreativitet och exklusivitet. Hotellet är en förstklassig internationell mötesplats, som dessutom erbjuder speciellt utformade rum med extra omtanke för fyrbenta familjemedlemmar.

10. Hotel J, Stockholm

På Hotel J bor gäster precis vid vattenbrynet i Nacka Strand, med enastående utsikt över Kungliga Djurgården och huvudstadens hamninlopp. Hotellet som är inrett i klassisk Newportstil bjuder sina gäster på tidlös lyx och genuin hemtrevnad.

Källa: Trivago

Publisert:

LÄS VIDARE

Mamma Mia, vilka billiga lyxboenden!

ÄMNEN I ARTIKELN

Resor