Här kan du bada – i lyx

Av: Anders Hedberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nytt superhotell öppnat i Dubai – 170 000 kr natten för värsta sviten

1 av 2 | Foto: Längst ut på nyanlagda Jumeira Palm Island i Persiska viken reser sig jättehotellet Atlantis.

Atlantis var ön som sjönk ner i havet.

Nu har den dykt upp igen.

På konstgjorda Jumeira Palm Island har ett av världens lyxigaste hotell precis slagit upp portarna.

Dubai satsar hårt på att locka till sig fler turister och därmed nya inkomster, i takt med att oljekällorna sinar. Problemet är bara att emiratet, ett av sju i Förenade Arabemiraten, saknar naturliga sevärdheter. Så man har valt att bygga dem istället.

Spektakulära byggnader som segelformade lyxhotellet Burj Al Arab och skidanläggningen Ski Dubai är redan stora turistattraktioner. Skyskrapan Burj Dubai, som redan är världens högsta trots att den inte är klar, blir nästa magnet. Just nu är bygget uppe på närmare 700 meters höjd och den ska bli över 800 meter.

Konstgjorda jätteöar

Men det är inte bara på höjden som det byggs. Ute i Persiska viken har fyra konstgjorda öar anlagts, världens största projekt i sitt slag.

Dels finns här en övärld i form av världskartan, där exempelvis artisten Rod Stewart sägs ha köpt Storbritannien. Andra kändisar som ska ha köpt hus på The World är Sir Richard Branson och paret Angelina Jolie och Brad Pitt.

Dels finns här tre öar som gjorts palmformade. Alla tre beräknas inte vara klara förrän om två år och då ska här finnas 7 000 lägenheter och 1 800 hus. Zlatan Ibrahimovic uppgavs för några år sedan ha varit spekulant på ett av dem.

Glasvägg i sviten

På en av de tre palmöarna, Palm Jumeira, öppnade i dagarna Atlantis. En superlyxig hotellanläggning som kostat runt tio miljarder kronor att bygga. Det är uppfört i samma stil som systerhotellet på Bahamas och med den sjunkna staden Atlantis som tema.

Jättelika akvarietankar med allt från guldfiskar till hajar ger gästerna en undervatten-känsla – i Poseidon-sviten utgörs till och med ena väggen av ett akvarium.

Takvåningen har tre sovrum, tre badrum och ett matbord klätt i bladguld som klarar 18 middagsgäster. Den kostar runt 170000 kronor att övernatta i.

Företagen bakom ö- och hotellbygget hoppas att Jumeira Palm Island ska locka 20000 besökare om dagen.

Spana in bildspelet!

Publicerad:

MER OM RESA