Titanic-miljardär tar hjälp av Kennedy

Bygger en exakt kopia – gör sin jungfrutur 2016

Det är århundradets mest osannolika fartygsbygge.

Men australiske miljardären Clive Palmer tror stenhårt på sitt projekt – att bygga en exakt kopia av Titanic.

Nu tar han hjälp av familjen Kennedy.

Clive Palmer har gjort sig en förmögenhet inom gruv- och fastighetsindustrin i Australien. Och han har absolut inte någon brist på fantasi när det gäller att placera sina pengar.

På en gala i New York den 4 december ska han presentera ritningar – som gjorts av ett finländskt designföretag – för ”Titanic II”. Och enligt Clive Palmer kommer då Caroline Kennedy, dotter till John F Kennedy, att assistera honom.

Galan kommer dessutom att hållas på ett udda ställe, nämligen hangarfartyget USS Intrepid, skriver USA Today.

Olyckskvällens meny

Menyn på galan kommer att vara samma som den som serverades resenärerna i första klass på originalet olyckskvällen den 12 april 1912.

Även JFK:s syster, Jean Kennedy Smith, ska närvara på galan liksom en rad andra kändisar, enligt Clive Palmer.

– Det blir en chans för amerikanskt affärsfolk och resten av världen att se vilka underbara framsteg vi har gjort med Titanic II-projektet, säger han.

Planerna på en Titanic II blev kända i våras. Fartyget blir nästan en exakt kopia av originalet och ska ta 1680 passagerare.

Får extra ”säkerhetsdäck”

Precis som på Titanic blir det uppdelning av resenärerna i första, andra och tredje klass. I tredje klass där man får räkna med att dela badrum och äta sina måltider vid gemensamma långbord.

Ett par avsteg från originalritningarna har dock Clive Palmer tvingats göra. Titanic II blir bland annat en meter bredare ”för ökad stabilitet” och får ett extra ”säkerhetsdäck” med ordentliga livbåtar.

Fartyget ska byggas av ett varv i Kina och ha premiär 2016. Precis som för föregångaren går första turen från Southampton till New York.

– Sedan vi avslöjade våra planer har vi fått en otrolig respons. Framförallt vill folk veta hur de kan säkra en bokning på jungfruturen, säger Clive Palmer.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN