Då öppnar nya spektakulära hotellet

Bokningarna av Arctic Bath redan igång

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Arctic Baths design är inspirerad av timmerbröt.

Foto: Arctic Bath

Resa | Sverige

I april 2018 togs första spadtaget, och nu börjar det närma sig premiär. Det är flytande hotellet Arctic Bath som snart slår upp sina portar.

– Man börjar se slutet på en lång resa, säger grundaren Annkathrin Lundqvist.

Bygget börjar närma sig sitt slut och i januari är det dags, då öppnar Harads nya flytande hotell Arctic Bath.

– Vi hoppas att det blir lika bra som vi har föreställt oss att ta emot våra första gäster och se deras reaktioner, säger Annkathrin Lundqvist, grundare av Arctic Bath och en av dess delägare.

Här går det att bada – året runt.

Foto: Arctic Bath

Det nya hotellet ligger mitt i Luleälven i Harads, Bodens kommun. Hotellet ska vara öppet året om. På sommaren får gästerna bo på ett flytande hotell, på vintern är det fastfruset i isen. Hotellet är byggt som en cirkel med ett kallbadhus i mitten som även det är öppet året runt – men ett dopp i det fyragradiga vattnet är kanske förbehållet de mest modiga gästerna.

Arctic Baths speciella design ska symbolisera timmerbröt, ett minne från en tid när man använde platsen för att frakta timmer. Då kunde de stora ansamlingarna av timmer i älven likna en hög med plockepinn.

På vintern kommer hotellet att vara fastfruset i isen.

Foto: Arctic Bath

Bokas för fullt

I slutet av oktober blev det möjligt att börja boka rum på hotellet som öppnar den 15 januari 2020, och de första dagarna är redan fullbokade. Planen var från början att öppna i december i år, men det fick dröja lite längre. Nu pågår arbetet för fullt för att färdigställa hotellet.

– Det är många små detaljer som ska bli färdiga. Lite smått kaotiskt, men det känns bra och vi håller tidsplanen som har blivit justerad lite grann igen. Varje dag färdigställs det nya delar på vårt bygge och man börjar se slutet på en lång resa, säger Annkathrin Lundqvist.

Snart ska man börja inreda hotellet, träna personal och testa anläggningen. Sedan är det bara att vänta på att hotellgästerna ska ta plats i rummen, placerade både på vattnet och på land. Hotellet kommer även att ha en restaurang, spa och bastu.

Vissa av hotellrummen är placerade på vattnet.

Foto: Arctic Bath

Här är Arctis Baths olika hotellrum

Endast 12 rum finns på Arctic Bath hotell. Vissa av dem flyter, andra ligger på land, och så finns det sviterna med ett sovloft. Här är de olika rummen som kommer att finnas på hotellet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Land – En stuga på pålar vid vattnet på land. I stugan finns det fem sängar.

Foto: Arctic Bath

Water – Ett flytande hotellrum som nås från land via en flytande gångväg.

Foto: Arctic Bath

Suite – Den här stugan skiljer sig inte jättemycket från land. Skillnaden är att det är plats för två personer, inte fem.

Foto: Arctic Bath
Publisert:

LÄS VIDARE

Roadtrip Västkusten: En guide som ger dig allt

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Sverige

Harads

Hotell

Boden

Norrbotten

MER OM RESA

Svenska hotellet utsett till världens bästa temahotell

Flytande hotell återöppnat efter storm

Nazistbunker byggs om till lyxigt hotell