Nöjesparken söker modiga maratonåkare

Liseberg utlyser tävling i att åka berg och dalbana

Älskar du fart och äventyr, kill i magen och branta backar?
Då är Lisebergs utmaning något för dig.
Åk så mycket berg och dalbana du kan på 120 minuter.

Nöjesparken Liseberg har ingen ny åkattraktion i år, istället lockar man med en rejäl utmaning för de som känner sig manade.

Fyra olika lag, med 25 personer i varje, kommer att tävla om vem som kan åka mest berg- och dalbana under 120 minuter. Tävlingen kommer avgöras i Lisebergs fyra berg- och dalbanor: Lisebergsbanan, Helix, Balder och Valkyria, rapporterar GP.

– Man får åka hela laget tillsammans. Den enda regeln är att samma lag inte får åka samma berg- och dalbana två gånger i rad, utan man måste byta och röra sig mellan berg- och dalbanorna, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg, till GP.

Söker tåliga deltagare

Alla lag måste göra minst ett åk i varje berg- och dalbana. Men förutom det får laget själv lägga upp en taktik för hur man ska hinna med så många åk som möjligt på 120 minuter.

Nu söker man deltagare i tävlingen, men det är inte alla som kan vara med. Åkattraktionernas regler för ålder och längd gäller och dessutom måste man vara lite tålig eftersom utmaningen är ganska fysisk.

Tävlingen arrangeras den 27 april då Liseberg öppnar för säsongen, men innan parken öppnar för allmänheten. Det betyder att tävlingsdeltagarna inte behöver trängas med andra när de åker.

Vinnaren av tävlingen får äran att inviga nöjesparken vid öppningen.

Publisert:

LÄS VIDARE